• Deň kultúrnej rozmanitosti

          • Dňa 30.01.2024 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili na prezentácii projektoch v rámci Dňa kultúrnej rozmanitosti, ktoré si pre nich počas januára pripravovali žiaci ôsmeho a deviateho ročníka. Hlavnou myšlienkou bolo oboznámiť mladších žiakov s rôznymi svetovými kultúrami. Tento deň mal byť príležitosťou pre každého z nás dozvedieť sa viac o význame kultúrnej rozmanitosti, bol to priestor pre posilnenie záujmu o iné kultúry, vzájomný dialóg, harmóniu a toleranciu. Žiaci sa dozvedeli zaujímavosti o čínskej, francúzskej, talianskej, mexickej, indickej, egyptskej a americkej kultúre.

          • Beseda s bábkohercom v školskom klube detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s bábkohercom v školskom klube detí.

            19.1.2024 sme s deťmi v školskom klube strávili príjemné popoludnie na besede s pánom Jankom Demkom. Deťom priblížil veľmi zaujímavé povolanie - bábkoherectvo. Pán Demko pracuje v Bábkovom divadle Žilina, ktoré je najstarším profesionálnym divadlom pre deti a mládež na Slovensku. Pútavo porozprával o svojej ceste za herectvom, priblížil deťom históriu divadelníctva, vysvetlil, aké druhy bábok sa dnes využívajú a ako sa s nimi hrá. Deti si mohli tiež vyskúšať rôzne bábkové postavičky (tyčové bábky - javajky, marionetu, manekýna, maňušku, vodiace bábky a i.). Ďakujeme pánovi Demkovi, že ochotne venoval svoj voľný čas a prišiel medzi nás.

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Snežnica 218 oznamuje zákonným zástupcom, že od 1.1.2024 na základe VZN č. 2/2023 Obce Snežnica sa zvyšuje poplatok za ŠKD z 10€ na 15€ a poplatok za MŠ z 10€ na 15€.

            Viď príloha VZN