• Babylonska Škola v prírode

          • Od 22.4.- 26.4.2024 strávili naši tretiaci a štvrtáci nezabudnuteľný týždeň  v čarovnom prostredí prírody obce Mýto pod Ďumbierom - hotel Mýto.
            Celý týždeň sa niesol v duchu rozprávky o MALOM  PRINCOVI, ktorý našim deťom otvoril srdiečka a ukázal správne ľudské hodnoty. Priniesli sme si so sebou krásne zážitky, nové kamarátstva a príjemné pocity.

          • Návšteva Mestskej knižnice v Kysuckom Novom Meste

          • Dňa 23.4.2024 žiaci prvého a druhého ročníka navštívili knižnicu v Kysuckom Novom Meste. Na úvod si vypočuli krátku prednášku o knihách, knižnici a o pravidlách správania sa v knižnici. Následne sa presunuli do detského oddelenia a mohli si tak vybrať a prelistovať rôzne knižky. Deťom sa návšteva knižnice páčila a radi sa tam opäť vrátia.

          • Nezahoď, ale využi!

          • Dňa 19.4.2024 sa na našej škole konala výstava prác žiakov druhého stupňa, zameraná na tvorbu výtvarných prác z odpadových materiálov. Výstava bola spojená s hlasovaním o tri najkrajšie práce. Musíme povedať, že všetky práce, ktoré boli vystavené, boli veľmi zaujímavé a bolo z čoho vyberať. 

            Výsledky hlasovania:

            1. miesto -Včelí úľ - žiaci 8. ročníka-Púčková, Majtánová, Belanec, Tanuška

            2. miesto - Architektonická tvorba- žiačky 7. ročníka- Kurková, Ševčíková

            3. miesto- Vojenské auto- žiaci 8. ročníka- Chrapčík, Beňadik

          • Medzinárodný deň florbalu -12.04.2024

          • Dnes sa naša škola  zapojila do celoslovenskej výzvy "Všetci s florbalkami  do školy!" Tento rok si zahrali žiaci florbal v rámci hodín telesnej výchovy. Do výzvy sa zapojili žiaci 5. až 9. ročníka. Spoločne sme prežili krásny deň v športovom duchu. Florbalu huráááááá!!!!!!

            Oznam Slovenského zväzu florbalu a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu:

            "S florbalkami opäť do školy! Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky, alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

          • Deti zo školského klubu navštívili obecnú knižnicu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deti zo školského klubu navštívili obecnú knižnicu.

            Aj tento rok sa nám podarilo navštíviť s deťmi zo ŠKD našu obecnú knižnicu. S otvorenou náručou nás privítala knihovníčka Lenka Palárcová, ktorá deťom priblížila chod knižnice, s jej dovolením si deti mohli prelistovať rôzne knižky a pripravila im zábavnú (zároveň aj náučnú) súťažnú aktivitu, pri ktorej žiadne dieťa neodišlo bez sladkej odmeny a víťazné tímy si odniesli predplatné členstvo. Pani Palárcová - veľmi veľké ďakujeme. :) Deti počas marca (počas aktivity "kniha rukami detí") vytvorili, ilustrovali spoluautorské knižky, ktoré venovali obecnej knižnici.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          •  

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218 na základe § 150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a so súhlasom zriaďovateľa

             

            poskytuje žiakom

             Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218

            riaditeľské voľno dňa 17.4. 2024 (1 deň).

             

            Odôvodnenie
            Školské vyučovanie v ZŠ s MŠ Snežnica 218 pre všetky ročníky je prerušené z technických dôvodov (prerušená distribúcia elektriny).

             

                                                                                                                                       Mgr. Mária Ševčíková
                                                                                                                                               riaditeľka školy

             

          • Úprava okolia školy

          • Združenie priateľov školy a vedenie ZŠ s MŠ Snežnica ďakuje rodičom, ktorí sa zúčastnili brigády úpravy okolia našej školy dňa 6.4.2024. Vďaka vám sa naši žiaci a vaše deti budú učiť vo veľmi peknom a upravenom prostredí. Ďakujeme rodičom: Jana Žuchová, Iveta Mináriková, Mikuláš Jančuš, Miroslava Schultzová. Žiakom: Juraj a Ondrej Žuchovci, Nelka Beňadiková a naša bývalá žiačka Vaneska Schultzová.