• Záverečné ukončenie školského roka v školskom klube

          • 29.6.2023 sme sa spoločne rozlúčili so školským rokom v ŠKD. Deti si zatancovali zumbu, zahrali florbal, pochutnali si na pizzi a nanukoch a rozlúčili sa aj s dlhoročnou pani vychovávateľkou Alenkou Pischovou. Ďakujeme deťom aj rodičom za spoluprácu pri zrealizovaných akciách. Prajeme vám nádherné leto a tešíme sa na vás v septembri. Vaše pani vychovávateľky.

          • Atletický trojboj školského klubu

          • Dňa 28.6.2023 si všetky deti zo školského klubu zmerali sily v atletickom trojboji. Súťažilo sa v troch disciplínach - beh, skok z miesta a hod kriketovou loptičkou. Potlesk patrí všetkým zúčastneným, ktorí si za ich snahu a výsledky odniesli diplom a drobnú pozornosť. Medaily získali deti s najlepšími výsledkami. Gratulujeme teda: bronzovým (Bahna Tonko, 1.roč.; Jaššo Paťko, 2.roč.; Tóth Oliverko, 3.roč.; Chvíľová Natálka, 4.roč.), strieborným (Zemančík Ondrejko, 1.roč.; Pokrivka Lukáško, 2.roč.; Beleš Joshko, 3.roč.; Pokrivková Vaneska, 4.roč.) a zlatým (Tanušková Nelka, 1.roč.; Pokrivka Martinko, 2.roč.; Fech Aďko, 3.roč.; Worek Zoe, 4.roč.).

          • Exkurzia Olomouc

          • Dňa 27.6.2023 žiaci 8. a 9. ročníka navštívili mesto Olomouc, ktoré je nielen živé študentské mesto, ale aj mesto bohaté na pamiatky a zaujímavé miesta, ako sú kláštory a chrámy, vyhliadky, múzeá i rozľahlé parky. Dominantou mesta je barokový stĺp Najsvätejšej Trojice na Hornom námestí, zapísaný od roku 2001 medzi pamiatky UNESCO, ďalej radnica s orlojom, súbor šiestich olomouckých barokových fontán.

            Navštívili sme aj botanickú záhradu s unikátnym rozáriom a krátkodobými expozíciami jarnej a letnej flóry, ktorá sa rozkladá na ploche tzv. Korunnej pevnosti v Bezručových sadoch.

            Pevnosť poznania Olomouc je prvé interaktívne múzeum popularizácie vedy na strednej Morave. Sídlí v areáli Korunnej pevnosti a patrí do kategórie tzv. science center, poskytujúcích neformálne prostredie pre hravé objavovanie prírodných a společenských javov. Jednotlivé expozície se venujú napríklad vode, svetlu a tme, nechýbajú ani vedecké dielne a digitálne planetárium. V Pevnosti poznania sme na vlastnej koži zažili experimenty a videli veci zblízka.

          • OČAP

          • Dňa 26.6.2023 sa v našej škole ZŠ s MŠ Snežnica uskutočnila praktická príprava žiakov v rámci ochrany človeka a zdravia pri práci. Deti prvého stupňa mali program obohatený rôznymi didaktickými hrami. 

          • Deň detí v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí v ŠKD.

            Deň detí je pre všetky deti výnimočný, celý rok ho očakávajú, s nadšením prijímajú prekvapenia s ním súvisiace. V našom školskom klube sme deťom pripravili hneď dva takéto dni. 1.júna sa dievčatá "vybláznili" pod vedením Mišky Crapčíkovej na rytmy zumby, za čo Miške ďakujeme a chlapci si zatiaľ zmerali sily vo florbale, kde tím Montreal vyhral nad Kanadou 3:1. Na druhý deň sme prizvali aj deti z MŠ a vychutnali sme si spolu zaujímavé divadelné predstavenie O včielke Ejke, ktoré odohrali herci z divadla Pod balkónom v Banskej Bystrici za slnečného počasia priamo pod holým nebom.

          • Dejepisná exkurzia

          • Dňa 31. 5. 2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie. Navštívili Múzem holokaustu v Seredi. Je to autentické miesto, kde bol počas 2. sv. vojny zriadený pracovný tábor pre Židov, ktorí boli odtiaľ deportovaní do koncentračných táborov v Poľsku. Súčasťou múzea je stála expozícia, o ktorej zaujímavo porozprával lektor. Ďalej si žiaci pozreli dobové fotky a predmety, prostredníctvom krátkych filmov si vypočuli príbehy preživších.

          • Veda (nie) je zábava

          • Dňa 1.6.2023 si žiaci ôsmeho a deviateho ročníka s pomocou pani učiteľky Martiny Fridrichovej pripravili rôzne vedecké pokusy pre deti prvého stupňa našej školy. Zaujímavou formou sme sa dozvedeli viac z chémie, fyziky, biológie a matematiky. Videli sme veľa pokusov, ktoré nás nadchli, ako napr. horiaca ruka, behajúce farby, vznášadlo, potápač, Faraónov had a iné. Vďaka našim šikovným žiakom si odnášame veľa nových zážitkov. 

          • Medzinárodný deň detí

          • Tak ako každý rok, aj dnes 1.6.2023 sme si spoločne užili Medzinárodný deň detí. Žiaci prežili doobedie plné športových aktivít. Vytvorili sme sedem stanovísk, kde plnili rôzne úlohy: hod obručou, skákanie cez švihadlo, šípky, gól do bránky, rybačka, ulož zápalky, hod loptou do kruhu a scrabble. Deti, ale aj učitelia si odnášajú nezabudnuteľné zážitky. Už teraz sa tešíme na ďalší rok. 

          • Návšteva Obecného úradu v Snežnici

          • Žiaci 5. ročníka sa 1.6. 2023 zúčastnili návštevy Obecného úradu v Snežnici. Dozvedeli sa o práci pána starostu a ostatných zamestnancov obecného úradu. Súčasťou návštevy bola prehliadka požiarnej zbrojnice a vyhlásenie oznamu do obecného rozhlasu ku Dňu detí. Milo žiakov prekvapilo sladké prekvapenie od pána starostu, za čo mu veľmi pekne ďakujú.