• Testovanie T9

          • Vážení rodičia a žiaci 9. ročníka,

            blíži sa termín testovania T9 zo slovenského jazyka a matematiky a to 22.3.2023 (streda). Bližšie informácie o priebehu získate u triedneho učiteľa. Všetci vám prajeme veľa úspechov.

          • POZVÁNKA NA ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA v šk. roku 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            Základná škola s materskou školou, Snežnica 218 má stanovený termín pre zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024 na 4.4.2023 v čase od 13,00 do 17,00 hod. v budove školy.

            Zápisu sa zúčastnia deti aj ich zákonní zástupcovia.

            K zápisu do 1. ročníka je potrebné, aby si zákonný zástupca priniesol platný občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

            Povinná školská dochádzka sa začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku života a dosiahne školskú spôsobilosť. To znamená, že zápis je určený pre deti, ktoré 31.8. 2023 dovŕšia 6 rokov.

            Rodičia vypíšu elektronickú online prihlášku zverejnenú na webovom sídle ZŠ.

            Podľa § 144a zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, vyžaduje na prihláške podpis obidvoch zákonných zástupcov dieťaťa.

            - ak má dieťa iba jedného zákonného zástupcu alebo z objektívnych príčin nie je možné získať podpis druhého zákonného zástupcu, je potrebné k žiadosti a prihláške pripojiť "Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu" príloha č.2.

            - ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, musia o tejto skutočnosti doručiť riaditeľke školy "Písomné vyhlásenie" príloha č. 3.

            Ak je v prihláške uvedená doručovacia adresa len jedného zákonného zástupcu, riaditeľka základnej školy nie je povinná druhú doručovaciu adresu zisťovať a rozhodnutie sa doručuje len na známu doručovaciu adresu. Ak majú obaja zákonní zástupcovia rôznu doručovaciu adresu, rozhodnutie sa doručuje každému zákonnému zástupcovi osobitne.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie.

            Zákonní zástupcovia v prípade striedavej starostlivosti škole prinesú k nahliadnutiu  právoplatné súdne rozhodnutie o jej ustanovení. V prípade rozvedených rodičov zákonný zástupca škole prinesie k nahliadnutiu  právoplatné súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti.

            Na základné vzdelávanie možno prihlásiť aj dieťa, ktoré nedovŕši šiesty rok veku, ale je potrebné priložiť súhlas zariadenia poradenstva a prevencie, súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast a potvrdenie materskej školy, v ktorej plnilo povinné predprimárne vzdelávanie. (príloha č. 1)

            Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa vydáva riaditeľka základnej školy do 15. júna 2023.

            Tešíme sa na vás!

          • CESTUJTE S NAMI

          • V rámci multikultúrnej výchovy sa dňa 30.03.2022  žiaci siedmeho až deviateho ročníka zúčastnili besedy s Ing. Vladimírom Běhálkom ,ktorý nám porozprával zážitky z cestovania. Tentokrát nám predstavil krajiny  - Amerika, Island, Rusko, Gruzínsko. Veľmi zaujímavé rozprávanie bolo obohatené množstvom fotografií. Spestrením bolo prezentovanie kostýmov rôznych kultúr, ktoré si pripravili žiaci deviateho ročníka.

          • Biologická olympiáda

          • Dňa 21.3.2022 sa žiaci šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili školského kola biologickej olympiády v kategórii D-teoreticko-praktická časť. Z úspešných riešiteľov  do okresného kola postúpili dvaja žiaci: Bianca Knotek a Matúš Jesenský. Srdečne blahoželáme a držíme palce na ceste za ďalším úspechom.

          • TVORIVÉ DIELNE

          • Milí žiaci a rodičia, dňa 8.4.2022 o 13.30 hodine, sa na našej škole uskutočnia tvorivé dielne, ktoré realizuje Združenie priateľov školy Snežnica v spolupráci so Základnou školou v Snežnici. Ak sa zúčastníte, môžete si vytvoriť spolu s nami veľkonočný venček alebo veľkonočného zajačika, poprípade výrobok podľa vlastnej fantázie.  Venček je z kartónu, ale ak by ste mali záujem, môžete si doniesť vlastný venček napríklad z polystyrénu alebo z prútia a dozdobíte si ho podľa vlastnej fantázie. Materiál na  dotvorenie zabezpečíme. Tešíme sa na vašu účasť. Záujem o tvorivé dielne poprosíme potvrdiť do 1.4.2022 u p. učiteľky Ziny Labudovej. Ďakujeme a tešíme sa na vás!

          • Deň vody

          • Dnes 22. marca žiaci 5.ročníka pripomenuli žiakom našej školy aká je pre nás všetkých voda dôležitá a hlavne to, že vodu musíme šetriť a zbytočne ňou neplytvať- lebo zdroje pitnej vody sú obmedzené. 

          • Informácie týkajúce sa členstva v OZ - Združenie priateľov školy Snežnica

          • Naše občianske Združenie priateľov školy Snežnica, je dobrovoľná organizácia, ktorá
            pracuje pri ZŠ v Snežnici. Je zameraná na rozvoj školy a zefektívnenie výchovno-vzdelávacieho
            procesu. Naším hlavným zdrojom príjmov je príspevok z 2% daní a finančná hotovosť 2 eurá ročne od
            členov združenia. Tieto finančné príspevky sú používané na základe rozhodnutia a schválenia členov
            združenia. Združenie má svoj výkonný výbor, ktorý zasadá minimálne jeden krát ročne. Svojim
            členstvom môžete aj vy prispieť k rozvoju vzdelávania vašich detí.
            K nahliadnutiu posielame stanovy nášho združenia a prihlášku. Tešíme sa na vašu účasť v združení
            a spoluprácu !

            Rodičia, ktorí sú členmi združenia nemusia členstvo opätovne potvrdzovať.

            Stanovy OZ Združenie priateľov školy Snežnica

            Združenie priateľov školy Snežnica - prihláška

            Viac info: https://zssneznica.edupage.org/percenta2/

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 1. 3. 2022 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Svoje recitačné umenie predviedlo 14 žiakov v príjemnom prostredí školskej knižnice. Vzhľadom na nižší počet súťažiacich sme kategórie spojili. Do okresného kola postúpili dvaja žiaci – A. Púčková – 4. roč., M. Chrapčík – 6. roč. Držíme im palce!