• Exkurzia

          • Dňa 18.5. 2022 sa žiaci šiesteho až deviateho ročníka záčastnili exkurzie. Navstívili hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste, kde si vypočuli prednášku o slnečnej sústave, prezreli priestory hvezdárne, pozorovali Slnko a návštívili záhradu hvezdárne. Po návšteve hvezdárne sa presunuli ko kaštieľa v Radoli. V kaštieli si vypočuli prednášku, prezreli si interiér a prebiehajúce výstavy. 

          • Exkurzia

          • Dňa 18.5.2022 sme boli 1. a 2. ročník na exkurzií v Kysuckom Novom Meste. Navštívili sme Mestskú knižnicu a Hasičský a záchranný zbor. Odniesli sme si nové informácie o knihách a spoznali sme náročnú prácu profesionálnych hasičov.

          • Exkurzia Kremnica a Banská Štiavnica

          • Dňa 27.4.2022 žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka navštívili špecializovanú numizmaticko-historickú expozíciu v Kremnici, ktorá predstavuje históriu a vývoj platobných prostriedkov na Slovensku od najstarších čias až po súčasné mince a bankovky, ako aj komplexné dejiny medailérstva, často prostredníctvom unikátnych exponátov. Ako súčasť expozície je predstavená história samotného mesta Kremnica, slávneho kremnického baníctva, hutníctva a jedinečnej mincovne, ktorá je nepretržite činná už takmer 700 rokov. Ďalej sme sa presunuli do Banského múzea v prírode v Banskej Štiavnici, ktoré už viac ako 45 rokov poskytuje návštevníkom jedinečný zážitok z prehliadky originálnych banských priestorov. Ako najstaršia a tematicky najrozsiahlejšia banícka expozícia na Slovensku ukazuje vývoj rudného baníctva v stredoeurópskom priestore od stredoveku do konca 20. storočia. Žiakov nadchla podzemná časť banského múzea, kde sme sfárali ako skutoční baníci do štôlne Bartolomej. Obliekli sme sa do plášťa, dostali prilbu, baterku a so sprievodcom sme vstúpili do podzemia, ako to robili v týchto priestoroch skutoční baníci.

          • Okresné kolo biologickej olympiády

          • Dňa 21.4.2022 sa v priestoroch ZŠ v Kysuckom Novom Meste konalo okresné kolo biologickej olympiády teoreticko-praktickej časti kategórie D. Naši dva žiaci Bianca Knotek (7.ročník) a Matúš Jesenský (6.ročník) sa stali úspešnými riešiteľmi. Bola to pre nich nová skúsenosť a veríme, že aj budúci školský rok bude pre nás takto úspešný a že aspoň malou troškou prispejeme do oblasti vedy a výskumu. Srdečne blahoželáme!