• Deň Zeme

          • 26.4. 2019 žiaci našej školy pod vedením svojich triednych učiteľov zbierali odpadky v rámci obce a tým prispeli k ochrane nášho životného prostredia. Žiaci 9. ročníka upravovali okolie školy.

          • ROSENFELDOV PALÁC ŽILINA

          • Dňa 11. 4. 2019 žiaci 5. a 6. ročníka navštívili stálu expozíciu Bábky v podkroví, kde sa oboznámili s históriou najstaršieho bábkového divadla na Slovensku, rôznymi typmi bábok a zahrali si aj vlastné divadielko.             V ďalšej časti exkurzie si vypočuli zaujímavé informácie od p. Lidy Mlichovej, ktorá pracuje v knihárskej dielni. Porozprávala žiakom, ako sa tvorí kniha. Dielňa je súčasťou Rosenfeldovho paláca.

          • SAKRÁLNE KYSUCE- výstava v Čadci

          • Dňa 10.4.2019 sa žiaci 5. a 7. ročníka našej školy zúčastnili výstavy Sakrálne Kysuce, ktorá sa konala v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci. Výstava bola spojená s tvorivými dielňami a pod vedením skúsenej výtvarníčky pani Zuzany Kubicovej- Jesenskej si žiaci vytvorili vlastné umelecké dielo. Výstava a tvorivé dielne sa žiakom páčili a spolu sme prežili krásne a tvorivé dopoludnie. 

          • Biblická olympiáda v KNM

          • Dňa 20.3.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili Dekanátneho kola BIBLICKEJ OLYMPIÁDY v Kysuckom Novom Meste pod vedením pána farára Martina Adamčíka. Našu školu reprezentovali žiaci: A. Labudová 6.roč., V.Schultzová 7.roč., A. Caltík 7.roč. Títo žiaci boli úspešnými riešiteľmi školského kola Biblickej olympiády. V Dekanátnom kole sa neumiestnili na prvých troch miestach, ale za účasť na olympiáde a reprezentáciu našej školy im srdečne ďakujeme. 

          • Riaditeľské voľno

          • V stredu 3. apríla 2019 budú mať žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka z dôvodu T-9 riaditeľské voľno.

            Žiaci prvého stupňa 1. - 4. sa vyučujú podľa rozvrhu prvé 4 hodiny.

          • Slávnostné otvorenie školskej knižnice

          • 28.3. 2019 sme otvorili zmodernizovanú knižnicu našej školy. Tento deň bol výnimočný aj preto, že sme takto oslávili Deň učiteľov. Žiaci si pod vedením pedagógov pripravili básne, zarecitovali nám aj víťazi v prednese prózy a poézie. Deň nám spríjemnil pán spisovateľ Dr. Miloš Jesenský,PhD., ktorý viedol besedu so žiakmi a slávnostne otvoril knižnicu. Osobitné poďakovanie patrí pani učiteľke Mgr. Márii Ševčíkovej, ktorá strávila nespočetné množstvo času pri modernizácii knižnice a zorganizovala aj jej slávnostné otvorenie. Srdečne pozývame všetky deti do tohto príjemného priestoru plného príbehov...pretože dieťa, ktoré číta, sa stane dospelým, ktorý premýšľa.  

          • Návšteva Britského centra Krajskej knižnice v Žiline

          • Dňa 27.3.2019 sme so žiakmi 7.ročníka navštívili Britské centrum, kde nám pani knihovníčka vysvetlila postup registrácie členov, podmienky požičiavania kníh v AJ. Pri prezentácii Britského centra sa žiaci oboznámili s rôznymi kategóriami publikácii a spôsobe ich vyhľadávania v knižničnom systéme.

          • Deň VODY

          • Dňa 22.3. 2019 si žiaci 7.ročníka pod vedením pani učiteľky Ing. Fridrichovej pripravili pre všetkých žiakov prezentáciu o dôležitosti vody pre človeka, jej význame pre život na Zemi a spôsoboch neplytvania týmto prírodným zdrojom. Žiaci 1. ročníka prispeli tiež svojimi kvapkami vody a spestrili tak nástenku v budove školy. 

          • ČVOH 2019

          • 27.3.2019 sa v priestoroch Kysuckej hvezdárne v Kysuckom Novom Meste uskutočnilo regionálne kolo súťaže pre okresy Kysucké Nové Mesto a Čadca. Našu školu reprezentoval žiak 4. ročníka Viktor Lukáč, ktorý za KNM postúpil do krajského kola. Gratulujeme!

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Dňa 14. 3. 2019 sa uskutočnila súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy. Súťažilo 13 žiakov.

            Výsledky:

             2. - 4. roč. - 2. miesto - A. Beňadik, N. Zajacová

                                3. miesto - N. Mináriková

            5. - 6. roč. - 1. miesto - A. Labudová

                                2. miesto - N. Majtánová

                                3. miesto - M. Ďurajka

            7. - 9. roč. - 1. miesto - D. Kohútová

            Do okresného kola postupujú A. Labudová, D. Kohútová. Víťazom blahoželáme!

             

          • Testovanie 9 - 2019

          • V školskom roku 2018/2019 sa riadny termín Testovania 9 uskutoční 3. apríla 2019 (streda)

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 16. apríla 2019.

            Viac informácií o testovaní nájdete na stránke NÚCEM-u.

          • Test prírodovednej gramotnosti deviatakov

          • Žiaci 9. ročníka absolvovali porovnávací test z prírodovednej gramotnosti, ktorý na našej škole realizovala Štátna školská inšpekcia. Dosiahli v ňom úspešnosť 65 %, pričom priemerná úspešnosť za kraj je 51 % a za SR 50 %.

          • Zápis prvákov

          • Základná škola s  materskou školou, Snežnica 218, 02332 Snežnica

             OZNAMUJE
             Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2019/ 2020    sa uskutoční dňa 9. 4. 2019 v  ZŠ s  MŠ Snežnica

             od 13:00  do 17:00 hod.

            Podmienky a forma zápisu 
            1. Podmienky zápisu upravuje § 19 a 20 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a § 10 vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole.
            2. Zapísané môže byť dieťa, ktoré  k 31. 8. 2019 dovŕši  vek 6 rokov a školskú spôsobilosť.
            3. Ak dieťa  po dovŕšení šiesteho roku veku  nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ školy rozhodne  na základe žiadosti zákonného zástupcu o odklade povinnej školskej dochádzky  o jeden školský rok alebo  o zaradení do nultého ročníka ZŠ. Súčasťou žiadosti je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Takto rozhodnúť môže riaditeľ školy aj na návrh materskej školy, ak ju dieťa navštevuje, a na základe odporučenia zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, a to vždy s informovaným súhlasom zákonného zástupcu.
            4. Do 1. ročníka ZŠ možno výnimočne prijať aj dieťa, ktoré k 31.8.2019 nedovŕši šiesty rok veku, ak o to zákonný zástupca na zápise požiada a k žiadosti doloží súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast a príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
            5. Zákonný zástupca dieťaťa predloží na zápise svoj  občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.
            6. Základná škola pri zápise vyžaduje nasledovné údaje
            a) meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo a trvalé bydlisko dieťaťa
            b) meno a priezvisko, rodné číslo, adresa zamestnávateľa a trvalé bydlisko zákonných zástupcov
            7. Formy a obsah overenia školskej spôsobilosti určí riaditeľ školy po prerokovaní v metodickom združení a na základe odporúčania zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
            8. Ďalšie podrobnosti o zápise žiakov do 1. ročníka ZŠ ustanovuje § 10 vyhlášky MŠ SR č. 320/2008.

            Prijatie žiaka do základnej školy :
            O prijatí žiaka do školy rozhoduje riaditeľ školy po zápise podľa zákona č. 596/ 2003.

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 14. 2. 2019 sa v Kysuckom Novom Meste uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovali traja žiaci - A. Hruška (6. roč.), K. Javoríková (7. roč.) a J. Řežábková (9. roč.). K. Javoríková obsadila vo svojej kategórii 1. miesto a postúpila do krajského kola. Blahoželáme a držíme palce!

          • Anglicko-slovenské divadelné predstavenie

          • Do galérie Anglicko-slovenské divadelné predstavenie boli pridané fotografie.

            25.2. 2019 sme sa so žiakmi zúčastnili anglicko-slovenských divadelných predstavení. Žiaci 3.-5.r. sa zabavili na predstavení o smelom zajkovi ("A bold rabbit"). V predstavení sa používal slovenský a anglický jazyk (50%, 50%), žiaci rozumeli príbehu a predstavenie malo úspech. Žiaci 6.-9.r. mali kultúrny zážitok na predstavení o nástrahách virtuálnej reality a otáznikoch v internetovej komunikácii ("The Onlines"). Predstavenie zobrazovalo, ako veľmi nás ovplyvňujú sociálne siete.  

          • Karneval

          • V piatok 8.2.2019 bol u nás v telocvični karneval pre žiakov prvého stupňa. Zorganizovali ho starší žiaci 9. a 8. ročníka v spolupráci so žiackou školskou radou. Pripravili si tance, súťaže, diskotéku, sladkú odmenu i vecné ceny za masky, ktoré sa im najviac páčili. Bola to neľahká úloha, pretože všetky masky boli krásne. Veď pozrite si fotografie: Karneval 8.2.2019

          • Vianočná besiedka

          • Srdečne pozývame rodičov a priateľov Základnej školy v Snežnici na VIANOČNÚ BESIEDKU, ktorá sa uskutoční dňa 20.12.2018 v kultúrnom dome v Snežnici o 16:00 hod. Predstavia sa Vám žiaci základnej školy programom, ktorý si pre Vás spolu s učiteľmi pripravili.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Čítame škôlkarom

          • V pondelok 21.1. naši štvrtáci navštívili predškolákov v škôlke. Prečítali im zimné príbehy o zvieratkách z dvora Deduška Večerníčka. Škôlkari si potom so žiakmi zahrali veselé ukazovačky a hry. Bol to príjemný štart do nového pracovného týždňa. Ďakujeme!

          • Burza kníh

          • Dňa 18.12.2018 sa uskutoční burza kníh. Ak máte doma knižky, o ktoré už Vy nemáte záujem, pošlite ich do školy a dajte im druhú šancu! Knihy môžu deti nosiť už od stredy 12.12. 2018. Všetky prinesené knihy sa zhromaždia a deti si z nich vyberú tie, ktoré sa im páčia a môžu si ich zobrať domov.