• OZNAM

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218, oznamuje rodičom detí, ktoré navštevujú materskú školu, že nakoľko kvôli pandémii Covid 19 bude MŠ uzavretá viac ako 30 po sebe nasledujúcich dní, poplatok za pobyt v MŠ za december 2020 bude odpustený. Decembrová platba rodičov, ktorá už bola uskutočnená, sa presúva ako platba za január 2021.

            Rodičia, ktorí by mali záujem o prevádzku MŠ v januári 2021 v čase od 4.1.2020 do 8.1.2020, nech sa nahlásia u pani zástupkyne Bc. Radky Plevkovej.

          • Vyhodnotenie súťaže Podoby jesene

          • Gratulujeme výhercom a ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže. Výhercov čaká odmena v podobe výtvarných pomôcok, ktoré si vyzdvihnú po návrate do školy. Tešíme sa na Vaše ďalšie práce.

          • Pytagoriáda

          • V dňoch 9. a 10. decembra 2020 prebehlo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Súťaž je pre žiakov 3. až 8. ročníka základnej školy. Popasovali sa s 15 úlohami počas 60 minút. Overili si svoje matematické znalosti a vedomosti v rôznych oblastiach matematiky. A verte, že to nebolo úplne ľahké. K úspešným riešiteľom školského kola patria títo žiaci a postupujú do okresného kola:

            3. ročník: Tobias Caltík, Gabriela Cesneková, Michaela Michelová

            4.ročník: Noemi Mináriková

            5.ročník: Martin Chrapčík

            6.ročník: Ema Mičáková, Šimon Škorvánek, Alexander Sobek, Filip Minárik

            7.ročník: Ema Zajacová

            8.ročník: Matúš Janits

            Všetkým blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov!

             

             

          • Oznam pre rodičov. Dôležité!

          • Vážení rodičia,

            riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218 oznamuje, že naša snaha vrátiť žiakov II. stupňa do školy sa neuskutoční na základe dnešného prevzatia rozhodnutia z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, kde je uvedené, že školy sa môžu otvoriť len na základe odporúčania hlavného hygienika SR. Nakoľko takéto odporúčanie ministerstvo nemá, rozhodnutie MŠVVaŠ SR o uzatvorení škôl zostáva naďalej v platnosti

            Výučba od 7.12.2020 zostáva naďalej vo forme dištančného vzdelávania.

            Za porozumenie ďakujeme a ospravedlňujeme sa za vzniknuté vynaložené úsilie v prípade, ak už bol niekto na testovaní.

          • VÁŽENÍ RODIČIA!

          • riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218, dáva možnosť žiakom II. stupňa vrátiť sa k prezenčnému vyučovaniu od 7.12.2020.  Podmienkou je preukázanie sa certifikátom antigénového testu. Možnosť pretestovania je v Kysuckom Novom Meste – Poliklinika do 15,00 hod.  v pracovný deň, Nemocnica Žilina aj cez víkend.

          • OZNAM- Podmienky vstupu žiakov do priestorov školy po jesenných prázdninách

          • Podmienky vstupu žiakov  do priestorov školy po jesenných prázdninách

            Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR k opatreniam vyplývajúcim z celoslovenského testovania týkajúcich sa základných škôl dávame do pozornosti znenie usmernenia ako postupovať pri vstupe do školy, ak bol zamestnanec, žiak alebo člen jeho domácnosti pozitívne/negatívne testovaný.  S  účinnosťou od 10. novembra 2020 je obnovené prezenčné vyučovanie I. stupňa (aj ŠKD). Od 1.11.2020 je zmenené vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti žiaka. Bez tohto vyhlásenia nebude mať žiak umožnený vstup do školy. Ďakujeme za porozumenie.

            Dokumenty na stiahnutie: 

            oznam-msvvas.pdf

            usmernenie-msvvas.pdf

            vyhlasenie-zz_o_bezinfekcnosti.pdf

          • Pondelok s neurológiou na TVT 2020

          • Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri CVTI SR Vás pozýva na podujatie s názvom Pondelok s neurológiou, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti vývoj mozgu a príčiny čoraz väčšieho počtu porúch spánku.

            Pondelok s neurológiou sa uskutoční v pondelok 9. 11. 2020 ako jedno z hlavných podujatí v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2020 v Centre vedecko-technických informácií SR v online forme bez fyzickej prítomnosti divákov. Podujatie bude rozdelené na dva bloky prednášok, predpoludním o 9.00 hod. a popoludní o 17:00 hod.. Prednášky budú zverejnené 9. novembra 2020 od 9:00 hod. na YouTube CVTI SR.

            MUDr. Martin Kucharík sa zameria na poruchy spánku a ich vplyve na dlhodobý zdravotný stav. Spánok je bežnou súčasťou života každého človeka. Dĺžka i kvalita spánku je veľmi individuálna a závisí od mnohých faktorov. V posledných dekádach sa neustále znižuje priemerná dĺžka nočného spánku. Naopak, zvyšuje sa výskyt porúch spánku.

          • OZNAM

          • Základná škola s materskou školou, Snežnica 218 zastúpená PaedDr. Janou Chovancovou, riaditeľkou školy a po odsúhlasení so zriaďovateľom Obcou Snežnica zastúpenou MVDr. Milanom Hlavatým, starostom

                                                                      ROZHODLA

            z dôvodu celoplošného testovania na ochorenie COVID 19 pre prípadné plnenie karantény z dôvodu pozitívnych testov tak zo strany pedagogických zamestnancov ako i zo strany žiakov/detí  uzatvorenie materskej školy od 2.11.2020 do 6.11.2020nástup detí do  materskej školy bude 9.11.2020.

            Základná škola I. stupeň prechádza na dištančné vzdelávanie od 3.11.2020 do 5.11.2020.

            Žiaci I. stupňa nastúpia do školy na prezenčné vyučovanie 10.11.2020.

            Žiaci II. stupňa zostávajú naďalej na dištančnom vzdelávaní do 27.11.2020.

          • OZNAM-JESENNÉ PRÁZDNINY

          • Oznamujeme rodičom, že na základe rozhodnutia Ministerstva  školstva,  jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v dňoch 30.10.,02.11.,06.11. a 09.11.2020. 

          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV

          • Na základe usmernenia krízového štábu SR sa mení termín jesenných prázdnin. Prázdniny budú v čase od 30.10.2020 do 2.11.2020.

            Nástup žiakov I. stupňa na prezenčné vyučovanie je 03.11.2020.

            Následne budú mať žiaci druhé kolo jesenných prázdnin od 06.11.2020 do 09.11.2020. Nástup žiakov I. stupňa na prezenčné vyučovanie je 10.11.2020. 

            Žiaci II. stupňa  pokračujú v dištančnom vzdelávaní do 27.11.2020. 

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Oznamujeme rodičom, že od 26.10.2020 sa po zavedení nových opatrení prechádza na dištančné vyučovanie na II. stupni ZŠ podľa rozvrhu. Žiaci na  I. stupni zostávajú na prezenčnom vyučovaní v ZŠ s MŠ Snežnica.

            Z dôvodu karanténneho opatrenia v Školskej jedálni pri ZŠ s MŠ Snežnica, sa vyučovanie I. stupňa skracuje na 4 vyučovacie hodiny a prevádzka ŠKD je od 26.10.2020 zatvorená. O nasledujúcom postupe vzdelávania budeme zákonných zástupcov priebežne informovať.  

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičov, že z dôvodu dištančného vzdelávania druhého stupňa, sme mliečny program museli na tento mesiac zrušiť. V prípade obnovenia mliečneho programu Vás budeme informovať. 

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že v dňoch od 19.10.2020 do 02.11.2020, budú žiaci od 5. do 9. ročníka vzdelávaní dištančnou formou. Žiaci sa budú riadiť pokynmi, ktoré im budú zadávať učitelia na  EduPage. Dištančné vzdelávanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu a riadneho vyučovania od 7.30 do 12.55 hod. V prípade,že žiak sa stane počas dištančného vyučovania PN, zákonný zástupca to nahlási triednemu učiteľovi. Obedy sú z dôvodu karantény odhlásené. 

          • BEZPEČNE NA CESTÁCH

          • Dňa 25.09. 2020 žiaci 1. až 4. ročníka našej školy,  absolvovali prednášku s členmi policajného zboru z Kysuckého Nového Mesta na tému „Bezpečne na cestách“, ktorú sme realizovali v rámci dopravnej výchovy v mesiaci september. Žiaci sa pútavou a hravou formou dozvedeli ako sa majú správať na cestných komunikáciách, či už idú pešo alebo na bicykli.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že z dôvodu opakovaného porušovania školského poriadku žiakmi našej školy - Používanie mobilných telefónov počas vyučovania, riaditeľka školy nariaďuje triednym učiteľom ranné zozberanie mobilných telefónov, ktoré budú žiakom odovzdané po vyučovní. 

          • OZNAM

          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám detí a cudzím osobám

             

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy (pri prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) ) sa žiak preukáže vyhlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka.

            Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín škola využíva distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľky.  

          • Začiatok školského roka 2020/2021

          • Otvorenie školského roka 2020/2021

            Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 bude v stredu

            2. septembra 2020 o 9.00 hod. pred budovou  ZŠ s MŠ Snežnica

            OZNAMY PRE ŽIAKOV A RODIČOV SÚVISIACE S NÁSTUPOM DO ŠKOLY

            Od 2.9.2020 prebieha riadne školské vyučovanie podľa rozvrhu s povinnou školskou dochádzkou.

            V čase od 2.9.2020 do 20.9.2020 je povinné používanie rúšok v interiéri školy pre žiakov II. stupňa ZŠ s MŠ .

            Oznam zákonným zástupcom a žiakom

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

            Zákonný zástupca :

            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ s MŠ na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy čestné prehlásenie  alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Požadované tlačivá stiahnete tu:

                Priloha_c.3.docx

                Priloha_c.4.docx

            Zároveň prosíme rodičov, aby priniesli vypísané zápisné lístky na stravu  zapisny-listok-1.stupen-1(1).doc

                         zapisny-listok-2.stupen.doc