• OZNAM ZUŠ -pobočka Snežnica

          • Základná umelecká škola v Kysuckom Novom Meste  oznamuje rodičom, že príjimacie talentové skúšky na štúdium do hudobného, výtvarného, tanečného a literárno- dramatického odboru na školský rok 2020/21 sa budú konať na ZUŠ v termíne  24.8.- 28.8.2020  v čase od 13:00 do 17:00 hod.  Prosíme rodičov, ktorí zaslali prihlášku elektronickou formou, aby sa tiež zúčastnili s dieťaťom talentových skúšok.  Vzhľadom k danej situácii sa budú v ZUŠ KNM zapisovať aj deti, ktoré sa chcú vzdelávať na našich pobočkách v Lodne, Ochodnici, Povine, Hornom Vadičove, Radoli, Rudine a v Snežnici.
             

          • Obnovenie školskej dochádzky pre žiakov druhého stupňa.


          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky umožňuje zriaďovateľom otvorenie šiesteho až deviateho ročníka základných škôl od 22. 6. 2020.

            Touto cestou preto žiadame zákonných zástupcov žiakov, aby nahlásili triednym učiteľom záujem o nástup žiakov do základnej školy po mimoriadnom prerušení prevádzky ZŠ s MŠ Snežnica do 17.6.2020.

            V prípade, že zákonný zástupca nahlási svoje dieťa k nástupu do základnej školy zodpovedá za:

            Dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). 

            Taktiež zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            vyhlasenie.pdf


          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            počas mimoriadnej situácie je možnosť od 1. júna 2020 využiť odoberanie stravy aj pre žiakov, ktorí sa nezúčastňujú v škole výchovno - vzdelávacieho procesu a vyučujú sa "online". Na stravu naďalej prispieva štát v hodnote 1,20 €/deň.

            Tí, ktorí máte o obedy záujem je potrebné nahlásiť túto skutočnosť vedúcej jedálne do 29.5. 2020. 

            Spôsob prihlasovania na odoberanie obedov:  

            -  najneskôr do 14. hodiny v predchádzajúci pracovný deň = deň vopred (telefonicky, sms, mailom, cez webovú stránku jedalen.sk)

            Ak neprihlásite svoje dieťa na odoberanie stravy, je automaticky vedený ako stravník, ktorý nemá záujem o túto formu odoberania obedov počas mimoriadnej situácie.

            Ak dieťa prihlásite a stravu neodoberiete, sumu platíte v plnej výške (cena obedu + réžia). 

            Spôsob odoberania jedál:

            vydáva sa v jednorazových obaloch cez výdajné okienko do exteriéru

            -  čas výdaja na odoberanie jedál  od  12:00 - 13:00  

            - vydáva sa formou distribúcie zákonným zástupcom alebo povereným osobám

            - zákonný zástupca alebo poverená osoba musí mať rúško

            -  rozostup zákonných zástupcov alebo poverených osôb pri odbere stravy musia byť 2 m

             

          • Oznam pre obnovenie školského vyučovania v ZŠ

          • Obec Snežnica, ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218 po zistenom záujme zo strany zákonných zástupcov a umožnení ministrom školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 z 22. 5. 2020 s účinnosťou od 1. júna 2020  obnovuje školské vyučovanie pre ročníky 1.- 5. a prevádzku školského klubu pre 1. a 2. ročník.

            Samotné obnovenie školského vyučovania je podmienené dodržaním epidemiologických opatrení a odporúčaní.

            Pri prvom nástupe žiaka do základnej školy alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni dá zákonný zástupca písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            vyhlasenie.pdf

               Zákonný zástupca ďalej zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky, taktiež dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy do konca školského roku 2019/2020.

            pokyn-riaditela-pre-c-19.rtf

          • Podmienky pre otvorenie základnej školy

          •  

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky umožňuje zriaďovateľom otvorenie prvého až piateho ročníka základných škôl a školských klubov detí  od 1. 6. 2020.

            Na základe stavu, ktorý bude zistený prieskumom medzi zákonnými zástupcami žiakov a triednymi učiteľmi tak v ZŠ ako aj MŠ, riaditeľstvo školy v súčinnosti so zriaďovateľom zabezpečí plynulú prevádzku základnej a materskej školy.

            Touto cestou žiadame zákonných zástupcov, aby nahlásili triednym učiteľom záujem o nástup žiakov do základnej školy po mimoriadnom prerušení prevádzky ZŠ s MŠ Snežnica.

            V prípade, že zákonný zástupca nahlási svoje dieťa k nástupu do základnej školy zodpovedá za:

            Dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). 

            Taktiež zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            vyhlasenie.pdf

            V prípade, že u dieťaťa bude podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok bude dieťa zo školy vylúčené.


          • OZNAM

          • Zápis do MŠ v Snežnici sa uskutoční od 30.4. do 31.5. 2020. Bližšie informácie získate prekliknutím sa na záložku MŠ. 

          • OZNAM

          •  

            Oznamujeme rodičom, že nakoľko sme zaznamenali viac dopytov pre vyzdvihnutie si vecí žiakov ako sú úbory z telesnej výchovy, pomôcky na výtvarnú výchovu a prezuvky, môžu tak urobiť dňa 30.04.2020 (štvrtok).  

             

            Z dôvodu dodržiavania hygienicko-epidemiologických opatrení (prekrytia tváre a rukavíc) je možnosť  vyzdvihnúť uvedené veci nasledovne:

             

            1 ročník od 8.30 do 9.00 hod. ,  2.ročník od 9.00 do 9.30hod.,  3. ročník od 9.30 do 10.00hod., 4. ročník od 10.00 do 10.30hod. (Samozrejme ak má rodič viacej detí na prvom stupni budú mu vydané veci v čase, kedy sa do školy dostaví. )

             

            Rodičia žiakov druhého stupňa si môžu prísť vyzdvihnúť veci v čase  od 10.30 - do 12.00 hod. Prosíme rodičov, aby si priniesli na veci tašky.

             

            Skrinky žiakov musia zostať prázdne pre následné vydezinfikovanie a prípravu  na obnovenie riadneho vyučovania.

             

            Ďakujeme.

             

          • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA

          •  

            Zápis do 1 ročníka v čase mimoriadneho prerušenia školského vyučovania

             

            Vážení rodičia, 

            na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky sa v termíne medzi 15. aprílom a 30. aprílom 2020 uskutoční zápis žiakov do 1. ročníka Základnej školy s materskou školou Snežnica.  Ak vaše dieťa dovŕši do 31. 8. 2020 šesť rokov, je zákonný zástupca dieťaťa povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. 

            Z dôvodu mimoriadneho prerušenia školského vyučovania je možnosť uskutočniť zápis dieťaťa (bez jeho prítomnosti) nasledovnými spôsobmi:

            Zápis papierovou formou

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť elektronicky komunikovať so školou, môže si vyzdvihnúť formulár osobne v základnej škole po dohodnutí si termínu. (Kontakt na stránke školy). Všetky kontakty so školou sa uskutočnia, čo najbezpečnejším spôsobom s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

             

            Zápis elektronickou formou

            Zákonný zástupca môže základnej škole poskytnúť osobné údaje potrebné pre zápis prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorá je zverejnená na stránke školy. Doklady posielané do školy elektronickou poštou nie je momentálne nutné, aby boli podpísané. Overenie údajov (z rodného listu dieťaťa a občianskeho preukazu rodiča) sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. 

             

            Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

             

            Odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky

            Ak zákonný zástupca zvažuje  odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky svojho dieťaťa, žiadosť základnej škole k zápisu doručí a potrebné doklady (odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a  odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie) doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

             

          • OZNAM

          • Važení rodičia, milí žiaci,
            v čase od 9.4.2020 do 14.4.2020 sa prerušené vyučovanie nebude uskutočňovať 
            z dôvodu veľkonočných prázdnin. K školským povinnostiam sa vrátime opäť dňa 15.4.2020. 
            Pri tejto príležitosti nám dovoľte zaželať Vám požehnané veľkonočné sviatky, naplnené pokojom,
            láskou a najmä zdravím. 

             

             

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Oznamujeme rodičom, že poplatky za MŠ a ŠKD v zriaďovateľskej pôsobnosti Obce Snežnica sa počas prerušeného vyučovania nebudú vyberať. Poplatky, ktoré už boli uhradené budú po skončení karanténnych opatrení odrátané, prípadne vrátené. 

          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia, riaditeľstvo školy Vás touto cestou žiada o kontrolu výučby na diaľku, nakoľko zo strany učiteľov sú podnety pre nepreberanie a nevypracovávanie si domácich úloh žiakmi. Vyučovanie na diaľku je totožné s bežným vyučovaním. Výučba prebieha podľa rozvrhu na jednotlivý deň a je klasifikovaná podľa pokynov klasifikácie. Výsledky z výučby na diaľku budú sumarizované na klasifikačnej porade. Za porozumenie ďakujeme. 

          • Aktuálne informácie vyplývajúce z nariadeného karanténneho opatrenia

          • Podľa najnovších informácií z MŠVVaŠ SR bude vyučovanie na všetkých školách v SR prerušené až do odvolania. 

            Testovanie 9 sa pre tento školský rok ruší. Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. 05. 2020 bez potvrdenia od lekára.

            Zápis do 1. ročníka ZŠ bude prebiehať elektronicky od 15. 04. 2020 do 30. 04. 2020. Elektronické prihlášky budú k dispozícii od 15.04.2020.

            Učitelia budú i naďalej komunikovať so žiakmi cez Edupage a vyučovanie sa bude realizovať tzv. na diaľku. S ďalšími informáciami Vás budeme oboznamovať priebežne.

          • OPATRENIA PRE PRERUŠENÉ VYUČOVANIE

          •  

            V nadväznosti na rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu SR o nariadení karanténneho opatrenia bude od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane, výučba žiakov prebiehať prostredníctvom elektronickej komunikácie (cez Edupage) s pedagogickými zamestnancami školy.

             

            Preto prosíme všetkých rodičov a žiakov, aby každý deň sledovali zadania od svojich učiteľov a tak sa venovali zodpovedne samoštúdiu. 

             

            Všetci si navzájom prajme pokojné a úspešné zvládnutie tejto situácie.

             

          • OZNAM

          •  

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Snežnica 218 udeľuje v súlade s ustanovením §150 ods.5 Zákona o výchove a vzdelávaní č. 245/2008 a v súlade s §3 ods. 10 Vyhlášky č. 231/2009 Z.z. na deň 13.marca 2020 (piatok) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (opatrenia na zabránenie šírenia ochorenia COVID – 19). Z uvedeného dôvodu je mimo prevádzka ŠKD, MŠ a školská jedáleň.

            Od 16. marca 2020 (pondelok) začína nariadené karanténne opatrenie vyhlásené krízovým štábom SR po dobu nasledujúcich 14 dní. 

            Po uplynutí uvedenej doby budeme informovať o ďalšom priebehu karanténneho opatrenia. 

            Vyzývame zákonných zástupcov, aby dodržiavali vyhlásenú karanténnu a obmedzili pohyb detí do iných lokalít ako miesto bydliska. 

              PaedDr. Jana Chovancová, riaditeľka školy

             

          • OZNAM

          • ZŠ s MŠ v Snežnici oznamuje, že sa ruší krúžková činnosť, vzhľadom na opatrenia, ktoré sme prijali k prevencii šírenia koronavírusu. Naďalej sa budeme riadiť pokynmi úradu verejného zdravotníctva. 

          • Návšteva biskupa.

          • Dňa 18.2. 2020 nás v škole navštívil biskup Žilinskej diecézy Doc.Thdr.Tomáš Galis,PhD. Privítala ho pani riaditeľka,ktorá ho previedla priestormi našej školy. Žiaci S.Bajánková, K. Cesneková, F. Cesnek a O. Žucha mu predviedli svoje hudobné nadanie a K. Mičáková mu zarecitovala. Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka sa zúčastnili besedy, na ktorej sa mohli pýtať, čo ich zaujíma zo života biskupa. 

          • OZNAM

          •  

            V súvislosti so šírením koronavírusu vydáva MŠVVaŠ Slovenskej republiky usmernenie pre školy a školské zariadenia:

             

            V prípade, že žiaci alebo zamestnanci rezortu školstva, boli a vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

             

            V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle musí:

             

            -          ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,

             

            -          v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku.

             

            Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,

             

            -          v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe.

             

            Prosíme zákonných zástupcov, aby rešpektovali pokyny vydané Ministerstvom zdravotníctva SR a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.