• Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Vážení rodičia,

            naša škola sa opäť zapája do celoslovenského projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

            Cieľom kampane je potešiť osamelých seniorov  v CSS po celom Slovensku, kedy náš  a Váš darček je ich jediným darčekom. Naša pomoc je adresná. Zbierka poputuje k seniorom žijúcich v obci Snežnica.

            Chceli by sme Vás poprosiť o spoluprácu. Budeme radi, ak nám pomôžete vytvoriť prostredníctvom Vašich detí „krabičky plné lásky“. Prispieť môžete rôznymi drobnými darčekmi, niečím sladkým, slaným, teplým, mäkkým, voňavým, niečím pre zábavu. Akcia bude prebiehať do 11. 12. 2023.

            ĎAKUJEME!

          • TURNAJ V BEDMINTONE

          • Dňa 7. novembra 2023 sa na našej škole uskutočnil turnaj v bedmintone. Zúčastnili sa ho žiaci druhého stupňa od 6. až po 9. ročník, ktorí boli rozdelení po dvoch žiakoch  do desiatich družstiev. Bedminton patrí k jedným z najdynamickejších športov a  je vhodný aj pre začiatočníkov.  Myslíme si, že naši žiaci podali skvelé výkony, za ktoré sa nemusia hanbiť. Veríme, že na budúci rok súťaž zopakujeme, pretože sme spolu prežili krásne športové popoludnie. 

            Víťazné družstvá: 1. miesto- Radovan Tanuška- Richard Bugáň

                                         2. miesto- Adrián Rusnák-  Alexander Sobek

                                         3. miesto- Ondrej Žucha- Joel Janits  

          • Výstava najobľúbenejšej hračky v školskom klube detí

          • "Deti potrebujú slobodu a čas na hranie. Hra nie je luxus. Hra je nevyhnutnosť." /Kay Redfield Jamison/

            Hrať sa s hračkami, to je jedna z najväčších radostí detstva. Aj v dnešnej dobe počítačov a PC hier, kedy deti zvyknú odsúvať hračky bokom a nahrádzajú ich elektronikou, sa naše deti z ŠKD pochválili kamarátom a priniesli ukázať svoje obľúbené hračky, s ktorými rady trávia čas. Prostredníctvom výstavy, uskutočnenej v piatok /3.11.2023/, si všetky deti svoje hračky odprezentovali, spoločne ich vyskúšali a pohrali sa s nimi.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Tento deň sme si pripomenuli spoločnou aktivitou Prečítaj si knihu. Žiaci druhého stupňa si vybrali titul podľa vlastného výberu a prezentovali informácie o svojich knihách pred spolužiakmi. Cieľom aktivity bolo viesť žiakov k samostatnému čítaniu a rozvoju prezenčných zručností. Ich prezentácie im môžu poslúžiť ako inšpirácia pre ďalšie čítanie. 

          • Súťaž o najkrajšiu tekvicu

          • Dňa 24.10.2023 sa uskutočnilo vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu tekvicu. Počas uplynulého týždňa si žiaci z domu priniesli tekvice a spoločne sa podieľali na ich zdobení, maľovaní a vyrezávaní. Hlasovaním si zvolili výhercov a tak sa na prvom stupni umiestnili na prvom mieste prváci a na druhom stupni na prvom mieste siedmaci. Samozrejme odmena neobišla ani ostatné triedy, pretože tekvice boli nádherné všetky. Veď usúďte sami. 

          • Dopravná výchova v ŠKD zážitkovou formou.

          • Vo štvrtok /19.10.2023/ sa priestory telocvične premenili na malé mestečko, v ktorom fungovali cesty, chodníky, dopravné značenia, železnica, školy, záchranné zložky, dokonca aj reštaurácia. Deti vyrobili dopravné prostriedky, dopravné značky, priniesli rôzne kostýmy súvisiace s témou. Na dopravnom ihrisku sa deti školského klubu premenili na naozajstných učastníkov dopravy, vyskúšali si rôzne dopravné situácie a riziká porušovania dopravných predpisov. Okrem áut sa mohli previezť aj v školskom autobuse a vo vlaku. Popoludnie dopadlo na výbornú. :)

          • Popoludnie zdravej výživy v školskom klube detí

          • 16.októbra sa v ŠKD zdravo a chutne súťažilo. Deti priniesli veľa druhov rôznej zeleniny a ovocia, vďaka čomu mali pri súťažnej ochutnávke výnimčný zážitok. Niekedy bolo veru veľmi ťažké určiť, ktoré ovocie či zeleninu práve ochutnávame. :) Deti za správne určený druh získali pre svoje oddelenie papierik a oddelenie s najväčším počtom papierikov vyhralo. Najzdravšie oddelenie nášho ŠKD je III.odd.. Na záver si deti pripravili a pochutnali na jednohubkách a ovocnej šťave. Tomuto dňu predchádzala aj piatková vychádzka na výstavu dopestovaných rastlinných unikátov občanov našej obce.

          • Deň zdravej výživy

          • Aj tento rok sme na našej škole ZŠ s MŠ Snežnica venovali deň zdravej výžive. Deti si priniesli rôzne ovocie, zeleninu, z ktorých tvorili veselé obrázky a postavičky. Nechýbali ani zdravé pomazánky a nápoje. Deviataci si pripravili prednášku a kvíz o zdravej výžive. 

          • Pohybová zdatnosť

          • Dňa 12.10.2023 sa žiaci prvého a tretieho ročníka zúčastnili testovania pohybovej zdatnosti. Úspešne prekonali jednotlivé disciplíny. Deti boli súťaživé, ale ochotne povzbudzovali aj svojich spolužiakov. Všetci sme si užili tento športový deň. 

          • Výstava ZPCCH ZO Snežnica

          • V rámci poznávania nášho regónu a rozvoja estetického cítenia sa dňa 12.10.2023 žiaci 5. a 6. ročníka zúčastnili výstavy, ktorú organizoval Zväz postihnutých civilizačnými chorobami v Snežnici. Pani Mária Kukučíková, ktorá je predsedkyňou združenia, nám poukazovala výrobky a úrodu členov združenia. Výstava sa žiakom veľmi páčila. 

          • TURNAJ VO VYBÍJANEJ

          • Dňa 3.10.2023 sa na našej škole konal druhý ročník turnaja vo vybíjanej. Zúčastnili sa ho žiaci 6. až 9. ročníka. Podarilo sa nám zostaviť 5 zmiešaných družstiev po piatich hráčoch. Víťazmi sa tento rok stalo družstvo č. 1- Jakub Labuda st., Škorvánek Šimon, Rusnák Adrian, Tanuška Radovan, Cesnek Filip. Ďakujeme všetkým zúčastneným a víťazom srdečne blahoželáme!

          • NOC VÝSKUMNÍKOV ŽILINA

          • Dňa 29. 9. 2023 sme sa so žiakmi 5. - 9. roč. zúčastnili celoslovenského festivalu vedy a techniky, cieľom ktorého bolo interaktívnym spôsobom šíriť vedecké poznatky a objavy. Žiaci si pozreli zaujímavé prezentácie, workshopy a ďalšie vedecké aktivity. Podujatie bolo veľmi zaujímavé a zo Žiliny sme si odniesli  veľa zážitkov a nové poznatky.

          • Biela pastelka

          • 22.9. je medzinárodný deň Bielej pastelky. Ako každý rok, aj tento sa naša škola ZŠ s MŠ Snežnica zapojila do tohto skvelého projektu a zriadila verejnú zbierku na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Ďakujeme všetkým, ktorí svojou troškou prispeli a takto pomohli. Akciu sme ukončili spoločnou fotografiou v symbolickej bielej farbe. 

          • OČAP- 12.09.-13.09.2023

          • Dňa 12.09. a 13.09.2023 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili teoretickej a praktickej časti účelového cvičenia Ochrany človeka , zdravia a prírody. Žiaci si preverili svoje vedomosti na trati účelového cvičenia, kde plnili úlohy z oblastí: civilná obrana, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana a dopravná výchova. Na jednotlivých stanovištiach získavali žiaci body a zároveň sa im meral čas. Po absolvovaní trate žiaci ešte súťažili v preskoku cez švihadlo, drepoch  a v sedu a ľahu. Tieto sa im zapísali do celkového hodnotenia. Víťazmi OČAPU sú: 5.ročník: Holáčiková, Holtánová, 6.ročník: Púčková, Jaššová, 7. ročník: Ševčíková, Kurková, 8.ročník: Žucha, Tanuška a absolútni víťazi, ktorí získali najviac bodov a mali najlepší čas: Žucha a Tanuška, žiaci 8. ročníka. Žiaci prvého stupňa sa zúčastnili praktickej časti Didaktických hier. Dlhšia vychádzka preverila naše pohybové schopnosti a vedomosti z dopravnej výchovy ako účastníkov cestnej premávky. 

          • Ponuka krúžkov v šk. roku 2023/2024

          • Vážení rodičia !

            V tomto školskom roku žiaci prevzali vzdelávací poukaz, ktorý môžu použiť na jeden z ponúkaných krúžkov v škole. Výber krúžku spolu s podpísaným poukazom odovzdá dieťa triednemu učiteľovi.

            Vaše dieťa môžete prihlásiť do piatku 8.9.2023 na niektorý z následujúcich krúžkov:

             

             

             

             

             

          • Oznam

          • Dňa 7.9., štvrtok, o 9:30 sa žiaci počas tretej a štvrtej hodiny zúčastnia svätej omše v kostole v Snežnici. Vyučovanie prebehne podľa rozvrhu. 

          • Začiatok školského roka 2023/2024

          •  

            Vážení rodičia a žiaci,

            nástup žiakov do školy začína 4. septembra 2023 (pondelok) o 7:45 hodine. Vyučovanie v tento slávnostný deň trvá do 9:30 hodiny. Žiaci si prinesú prezuvky.

            ŠJ a ŠKD budú fungovať až od 5.9.2023.

            Spoločne sa tešíme na nový školský rok.

          • Záverečné ukončenie školského roka v školskom klube

          • 29.6.2023 sme sa spoločne rozlúčili so školským rokom v ŠKD. Deti si zatancovali zumbu, zahrali florbal, pochutnali si na pizzi a nanukoch a rozlúčili sa aj s dlhoročnou pani vychovávateľkou Alenkou Pischovou. Ďakujeme deťom aj rodičom za spoluprácu pri zrealizovaných akciách. Prajeme vám nádherné leto a tešíme sa na vás v septembri. Vaše pani vychovávateľky.

          • Atletický trojboj školského klubu

          • Dňa 28.6.2023 si všetky deti zo školského klubu zmerali sily v atletickom trojboji. Súťažilo sa v troch disciplínach - beh, skok z miesta a hod kriketovou loptičkou. Potlesk patrí všetkým zúčastneným, ktorí si za ich snahu a výsledky odniesli diplom a drobnú pozornosť. Medaily získali deti s najlepšími výsledkami. Gratulujeme teda: bronzovým (Bahna Tonko, 1.roč.; Jaššo Paťko, 2.roč.; Tóth Oliverko, 3.roč.; Chvíľová Natálka, 4.roč.), strieborným (Zemančík Ondrejko, 1.roč.; Pokrivka Lukáško, 2.roč.; Beleš Joshko, 3.roč.; Pokrivková Vaneska, 4.roč.) a zlatým (Tanušková Nelka, 1.roč.; Pokrivka Martinko, 2.roč.; Fech Aďko, 3.roč.; Worek Zoe, 4.roč.).

          • Exkurzia Olomouc

          • Dňa 27.6.2023 žiaci 8. a 9. ročníka navštívili mesto Olomouc, ktoré je nielen živé študentské mesto, ale aj mesto bohaté na pamiatky a zaujímavé miesta, ako sú kláštory a chrámy, vyhliadky, múzeá i rozľahlé parky. Dominantou mesta je barokový stĺp Najsvätejšej Trojice na Hornom námestí, zapísaný od roku 2001 medzi pamiatky UNESCO, ďalej radnica s orlojom, súbor šiestich olomouckých barokových fontán.

            Navštívili sme aj botanickú záhradu s unikátnym rozáriom a krátkodobými expozíciami jarnej a letnej flóry, ktorá sa rozkladá na ploche tzv. Korunnej pevnosti v Bezručových sadoch.

            Pevnosť poznania Olomouc je prvé interaktívne múzeum popularizácie vedy na strednej Morave. Sídlí v areáli Korunnej pevnosti a patrí do kategórie tzv. science center, poskytujúcích neformálne prostredie pre hravé objavovanie prírodných a společenských javov. Jednotlivé expozície se venujú napríklad vode, svetlu a tme, nechýbajú ani vedecké dielne a digitálne planetárium. V Pevnosti poznania sme na vlastnej koži zažili experimenty a videli veci zblízka.