• Deň kultúrnej rozmanitosti

          • Dňa 30.01.2024 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili na prezentácii projektoch v rámci Dňa kultúrnej rozmanitosti, ktoré si pre nich počas januára pripravovali žiaci ôsmeho a deviateho ročníka. Hlavnou myšlienkou bolo oboznámiť mladších žiakov s rôznymi svetovými kultúrami. Tento deň mal byť príležitosťou pre každého z nás dozvedieť sa viac o význame kultúrnej rozmanitosti, bol to priestor pre posilnenie záujmu o iné kultúry, vzájomný dialóg, harmóniu a toleranciu. Žiaci sa dozvedeli zaujímavosti o čínskej, francúzskej, talianskej, mexickej, indickej, egyptskej a americkej kultúre.

          • Beseda s bábkohercom v školskom klube detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s bábkohercom v školskom klube detí.

            19.1.2024 sme s deťmi v školskom klube strávili príjemné popoludnie na besede s pánom Jankom Demkom. Deťom priblížil veľmi zaujímavé povolanie - bábkoherectvo. Pán Demko pracuje v Bábkovom divadle Žilina, ktoré je najstarším profesionálnym divadlom pre deti a mládež na Slovensku. Pútavo porozprával o svojej ceste za herectvom, priblížil deťom históriu divadelníctva, vysvetlil, aké druhy bábok sa dnes využívajú a ako sa s nimi hrá. Deti si mohli tiež vyskúšať rôzne bábkové postavičky (tyčové bábky - javajky, marionetu, manekýna, maňušku, vodiace bábky a i.). Ďakujeme pánovi Demkovi, že ochotne venoval svoj voľný čas a prišiel medzi nás.

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Snežnica 218 oznamuje zákonným zástupcom, že od 1.1.2024 na základe VZN č. 2/2023 Obce Snežnica sa zvyšuje poplatok za ŠKD z 10€ na 15€ a poplatok za MŠ z 10€ na 15€.

            Viď príloha VZN

          • Vianočný koncert

          • Dňa 14.12.2023 sa konal v Kultúrnom dome Snežnica Vianočný koncert pre deti našej školy. Vystúpil spevák skupiny Arzén, Jaro Gažo, s gitarovým doprovodom. Spoločne sme si zaspievali a zatancovali. Všetci si program veľmi užili. 

          • Vianočná besiedka

          • Vianočná besiedka sa konala dňa 12.12.2023 v Kultúrnom dome Snežnica. Vystúpili deti našej školy, ktoré pod vedením triednych pani učiteliek vytvorili krásny a nezabudnuteľný program. Na pódiu sa vystriedali tanečníci, speváci aj nádejní herci. Programom nás sprevádzali naši deviataci. Súčasťou besiedky bola aj vianočná burza a občerstvenie. Ďakujeme rodičom, ktorí pomohli s prípravou a priniesli aj nejaké dobroty. Tešíme sa na ďalší rok.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • V tomto predvianočnom období sa aj naša škola ZŠ s MŠ Snežnica zapojila do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Vyzbieralo sa veľa krásnych darov, ktoré potešia nejedno srdiečko. Chceli by sme sa týmto  poďakovať všetkým, ktorí podporili tento projekt a prejavili spolupatričnosť k ľuďom okolo nás. 

          • Zdobenie medovníkov

          • Dňa 6.12. sa v našej škole ZŠ s MŠ Snežnica každoročne uskutočňuje zdobenie medovníkov. Žiaci si doniesli domáce napečené medovníky, ktoré spoločne zdobili. Atmosféru nám spríjemňovali vianočné koledy. Svojim príchodom nás potešil aj sv. Mikuláš, ktorého sprevádzali anjel a čert. Deti sa potešili sladkostiam a tento deň si veľmi užili. 

          • Kysucká hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste

          • Dňa 7.12.2023 sa žiaci 4.ročníka zúčastnili exkurzie do hvezdárne v Kysuckom Novom Meste. Deti si v hvezdárni vypočuli prednášku o vesmíre, overili si svoje už získané poznatky z prírodovedy a dozvedeli sa rôzne zaujímavosti, o ktorých doteraz nepočuli. Následne si pozreli výstavu rôznych vesmírnych predmetov a ich napodobenín. Po výstave deti navštívili kupolu, v ktorej videli ďalekohľady a iné prislúšenstvo. Keďže celý čas vonku snežilo, otvoriť ju nemohli, no ani to deťom na zážitku neubralo a s úsmevom na tvári odchádzali domov. Veríme, že sa do hvezdárne ešte deti dostanú a doplnia svoje zážitky aj pozeraním slnka či planét ďalekohľadom.

          • Tvorivé dielne

          • Dňa 29.11.2023 sa na našej škole konali tvorivé dielne, ktorých sa v hojnom počte zúčastnili rodičia s deťmi. Spoločne vytvárali výrobky, ktoré si budete môcť zakúpiť dňa 12.12.2023 v rámci Vianočnej besiedky v kultúrnom dome v Snežnici. Podarilo sa vyrobiť veľmi pekné dekorácie, na ktoré sa môžete tešiť. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a rodičom. Veľká vďaka patrí aj pani Jane Žuchovej, členke združenia Rodičov a priateľov školy, ktorá sa podieľala na realizácii tejto krásnej akcie. Spolu sme prežili veľmi pekné a tvorivé popoludnie.  

          • Deň počítačovej bezpečnosti

          • V mesiaci november sa na našej škole ZŠ s MŠ Snežnica uskutočnila akcia pod názvom Počítačová bezpečnosť. Pod vedením Mgr. Michala Jesenského sa žiaci druhého stupňa oboznámili s pravidlami bezpečného používania internetu a s rizikami, ktorým sú vystavení. 

             

          • Zakúpenie zostavy HIKVISION na výučbu cudzích jazykov.

          • Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať všetkým rodičom, učiteľom a priateľom Združenia priateľov školy Snežnica, ktorí v minulom roku darovali finančnú čiastku z 2 % nášmu združeniu pri ZŠ s MŠ Snežnica. Za získané peniaze sa nám podarilo zakúpiť a nainštalovať vysokokvalitnú tabuľu, ktorá pozostáva z interaktívneho dotykového panela a dvoch krídel s vysokoodolným keramickým povrchom najvyššej kvality. Majú biely povrch pre popis fixkami z vnútornej  strany a zelený povrch pre popis kriedou z vonkajšej strany. Po stranách sú moderné pylónové stĺpy zo strieborného hliníka, ktoré zabezpečujú ľahkú a tichú manipuláciu s tabuľou. Pevne veríme, že učitelia a žiaci tabuľu využijú k spokojnosti.

          • Vianočná pohľadnica- výstava v Kysuckom múzeu v Čadci.

          • Dávame do pozornosti rodičom, že v Múzeu Čadca si môžete od 2. decembra pozrieť výstavy Vianoce a ich tajomstvá, Medovnikárstvo - sladký pôžitok Vianoc a Vianočná pošta - list Ježiškovi. Na výstave Vianočná pošta sú vystavené aj práce žiakov našej školy. (Mináriková Mária, Mudríková Vladimíra, Cesnek Filip, Martina Tomášová, Nela Holtánová, Natália Chvíľová, Terézia Belancová)

          • Vyhodnotenie súťaže „Jeseň pani bohatá“

          • V mesiacoch september a október na našej škole prebiehala výtvarná súťaž, do ktorej sa mohli zapojiť žiaci druhého stupňa našej školy. Súťaž bola vyhodnotená nasledovne: 

            Výsledky súťaže „Jeseň pani bohatá“:

            1. miesto - Bugáň Richard, 8. ročník

            2. miesto - Mináriková Mária, 5. ročník 

            3. miesto - Púčková Romana, 8. ročník 

            Výhercom súťaže srdečne blahoželáme !

          • Exkurzia detí zo školského klubu - Kaštieľ Radoľa

          • Deti zo školského klubu 16.11.2023 navštívili jediné zachované šľachtické sídlo na Kysuciach, Kaštieľ Radoľa, ktorý je pobočkou Kysuckého múzea v Čadci. Počas výkladu lektorov sa zoznámili s jeho históriou, navštívili miestnosti so stálymi expozíciami, každého zaujala aj replika mláďaťa mamuta a skutočný mamutí zub. Zaujímavá bola tiež výstava Betlehemov zo zbierok Kysuckého múzea a ich nadšenie sa nedalo skryť v miestnosti s lego výstavou Sci-fi svet.

          • Arakovo

          • Dňa 15.11.2023 zavítali k nám do školy tie najkrajšie a najfarebnejšie exotické papagáje v okolí. Formou zážitkového učenia nám ich chovateľky z Bojníc predstavili, porozprávali, ako sa volajú, z akého druhu sú, ako sa o ne starajú a čo všetko vedia. Ponúkli deťom jedinečnú možnosť dostať sa do priameho kontaktu s týmito krásnymi a priateľskými tvormi. Deti si papagájov mohli vziať na ruku, mohli ich nakŕmiť a niektoré sa vedeli usadiť niekomu aj na hlave. Akciu sme si užili a tešíme sa na ďalšiu návštevu. 

          • Starší čítajú mladším

          • Dňa 8.11.2023 žiaci tretieho ročníka navštívili našich prváčikov, aby sa prezentovali vo svojich čitateľských zručnostiach. Spoločne si vybrali príbeh z knihy O psíčkovi a mačičke - Ako piekli tortu. Prečítanie príbehu bolo zakončené aktivitou pre prvákov, z čoho psíček a mačička tortu upiekli. Milo nás prekvapilo, koľko surovín si dokázali zapamätať. Čítanie sme zakončili spoločným potleskom.