• Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! 

            Úspech v okresnom kole!

            Žiaci do 28. 10. 2022 súťažili v okresnom kole šampionátu. Žiaci 9. ročníka získali 1. miesto v okresnom kole. Výsledky okresného kola ako aj výsledky hlavného žrebovania nájdete na www.wocabee.app/sutaz 

            Držíme im palce v krajskom kole, ktoré prebieha do 9.11. 2022.

          • Vitamínové kreácie z ovocia a zeleniny v ŠKD

          • Dňa 21.10.2022 sa v ŠKD uskutočnila akcia "VITAMÍNOVÉ KREÁCIE Z OVOCIA A ZELENINY". Pomocou svojej predstavivosti deti vytvorili rôzne zvieratká, postavičky, obrazy, z ktorých sme si v jednotlivých oddeleniach pripravili nádherné výstavky. O svoje výtvory sa potom deti z jednotlivých oddelení ŠKD medzi sebou podelili a aj si na nich pochutnali.

          • TURNAJ VO VYBÍJANEJ

          • Dňa 27.10.2022 sa na našej škole konal celoškolský turnaj vo vybíjanej žiakov druhého stupňa. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 35 žiakov. Žiaci súťažili v päťčlenných družstvách. Tri družstvá boli dievčenské a štyri chlapčenské. Turnaj spestrili žiaci deviateho ročníka hudbou a okrem toho boli veľmi nápomocní pri organizovaní turnaja.

            Víťazné družstvá:

            Chlapci- družstvo číslo 1.- Kubala Matúš, Fech Dávid, Podpleský Dávid, Rusnák Adrián, Minárik Filip

            Dievčatá-družstvo číslo 2.- Urbanová Kristína, Janitsová Noemi, Knotek Bianca, Tomášová Martina, Mičáková Ema

            Spoločne sme prežili veľmi pekné a súťaživé popoludnie.

          • FLORBAL- okresná súťaž v Kysuckom Novom Meste

          • Dňa 25.10.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili okresnej súťaže vo florbale, ktorá sa konala v Kysuckom Novom Meste v športovej hale. Reprezentovalo nás 10 žiakov(7. až 9. ročníka), ktorí sa veľmi zodpovedne na súťaž pripravili. Obsadili krásne 4. miesto. Žiaci zažili krásny poldeň v športovom duchu a mali možnosť zrovnať svoje sily s ostatnými školami v okrese Kysucké Nové Mesto.  

            Zoznam žiakov: 9.ročník: Dominik Caltík, Dávid Fech, Matúš Kubala, Dávid Podpleský,8.ročník:Jakub Labuda st.,Adrián Rusnák,Šimon Škorvánek, Alexander Sobek, 7.ročník: Radovan Tanuška, Richard Bugáň

          • Deň zdravej výživy

          •  Dňa 17.10.2022 sa na našej škole konala aktivita venovaná Dňu zdravej výživy, ktorá je veľmi potrebná pre náš život a zdravie. Žiaci 9. ročníka si pripravili prezentáciu, kde sa žiaci dozvedeli, prečo je zdravá výživa veľmi potrebná pre človeka a ako by mala vyzerať výživa žiakov v školskom veku. Ročníky 5. až 8. si následne po prezentácii pripravili projekty, ktoré boli obohatené aj o konkrétne ukážky potravín. Žiaci si mohli svoje vedomosti overiť formou kvízov, ktoré si žiaci pripravili.

            Názvy projektov

            5. ročník: Všetko čo vieme o jablku

            6. ročník : Zdravé, či nezdravé

            7. ročník: Pitný režim ako ho nepoznáme

            8. ročník: Školská zdravá desiata

             

          • DNI OCHRANY ČLOVEKA, ZDRAVIA A PRÍRODY- OČAP- 06.10-7.10.2022

          •  

            Dňa 06.10. a 07.10.2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili teoretickej a praktickej časti účelového cvičenia Ochrany človeka , zdravia a prírody. Žiaci si preverili svoje vedomosti na trati účelového cvičenia, kde plnili úlohy z oblastí: civilná obrana, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana a dopravná výchova. Na jednotlivých stanovištiach získavali žiaci body a zároveň sa im meral čas. Po absolvovaní trate žiaci ešte súťažili v preskoku cez švihadlo, drepy  a zhyby na čas. Tieto sa im zapísali do celkového hodnotenia. Zvláštnou kategóriou bolo zapálenie ohňa pomocou kresadla. To sa však nikomu nepodarilo. Pevne veríme, že žiaci budú nabudúce úspešnejší. Víťazmi OČAPU sú: Minárik Filip a Adrián Rusnák z 8. roč., ktorí mali najlepší čas a Noemi Janitsová a Kristína Urbanová z 8. roč., ktoré získali najviac bodov. Víťazom  blahoželáme!

          • Riaditeľské voľno – oznam

          • Riaditeľstvo  Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218 v súlade s §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 518/2010 Z.z. udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 10. 10. 2022 (pondelok)

            žiakom základnej školy a deťom materskej školy v ZŠ s MŠ, Snežnica 218. Vo vyučovaní sa bude pokračovať v utorok 11.10.2022. Dňa 10.10.2022 budú všetci stravníci školskej jedálne odhlásení zo stravovania.

            Odôvodnenie:

            Riaditeľské voľno je udelené z dôvodu odstávky elektrickej energie v budove školy, materskej školy a školskej jedálne.

             

            PaedDr. Jana Chovancová

            riaditeľka školy

          • Noc výskumníkov 2022

          • Dňa 30.9.2022 sa žiaci 5., 8., 9. ročníka zúčastnili festivalu vedy a techniky "Noc výskumníkov" v OC Mirage Žilina. Mottom 16. ročníka bolo „Dôverujme vede“, ktorým chceli divákov a najmä mladých ľudí podnietiť k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok ukázali, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. Cieľom bolo podnietiť mladých ľudí aj širokú verejnosť k tomu, aby si jednoduché pokusy vyskúšali aj doma a ich prostredníctvom lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja, poukázať aj na potrebu verifikovania teoretických poznatkov a kritického a kreatívneho myslenia, ktoré sú potrebné vo všetkých oblastiach vzdelávania.  

          • Dopravná výchova

          • Dňa 16.09.2022 sa deti našej školy ZŠ s MŠ Snežnica, ako každý rok, zúčastnili dopravnej výchovy. Žiaci prvého stupňa sa dozvedeli, ako sa bezpečne správať na ceste a dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Žiaci 7.- 9. ročníka si v telocnični zahrali florbalový turnaj. Prvé miesto získal 7. ročník, druhé miesto 8. ročník a tretie miesto obsadil 9. ročník. Po vyhodnotení dostali sladkú odmenu. Tešili sa z dnešného dňa. 

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia a žiaci,

            nástup žiakov do školy začína 5. septembra 2022 (pondelok) o 7:45 hodine. Vyučovanie v tento slávnostný deň trvá do 9:15 hodiny. Žiaci si prinesú prezuvky.

            Všetci žiaci sa preukážu vyplneným a podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti (stiahnuť TU).

            • ŠJ a ŠKD budú fungovať až od 6.9.2021.
          • Školský výlet

          • V dňoch 6. a 7. júna 2022 boli žiaci 8. a 9. ročníka na školskom výlete v obci Kunerad. Oddýchli si v príjemnom horskom prostredí. Ubytovanie bolo zabezpečené v chate Helena. Mohli si vyskúšať svoje kuchárske schopnosti a prežili čas plný zábavy a hier.