• Súťaž Európskej noci výskumníkov 2021

          • V mesiaci september sa žiaci našej  školy zapojili do súťaže na Európskej noci výskumníkov. Úlohou bolo nakresliť pohľadnicu pre slovenského vedca alebo vedkyňu. Súčasťou pohľadnice bolo aj krátke venovanie alebo básnička. Veľmi nás teší, že žiačka našej školy Kristínka Cesneková (9. ročník),  získala v súťaži 1. miesto. Ďakujeme aj ostatným žiakom, ktorí sa zapojili do tejto celoslovenskej súťaže a reprezentovali našu školu.

          • Začiatok školského roka 2021/2022

          • Nástup žiakov do školy začína 2. septembra 2021 (štvrtok) o 7:30 hodine. Vyučovanie v tento slávnostný deň trvá do 10:00 hodiny.

            Vstup do školy:

            • žiaci 1. ročníka a noví žiaci môžu vstúpiť do budovy školy len s jedným zákonným zástupcom v rúšku
            • žiaci 2. – 9. ročníka nastupujú bez sprievodu rodičov v rúšku
            • všetci žiaci sa preukážu vyplneným a podpísaným vyhlásením o bezpríznakovosti (stiahnuť TU), zákonný zástupca, ktorý nemá možnosť si vytlačiť vyhlásenie o bezpríznakovosti,  sa dostaví 2.9.2021 s dieťaťom pred budovu školy, kde tlačivo vyplní.
            • ŠJ a ŠKD budú fungovať až od 3.9.2021.

            Žiadame všetkých žiakov a rodičov, aby striktne dodržiavali protipandemické opatrenia.

          • TESTOVANIE T 9 2021

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 09.06.2021(streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka- Testovanie 9 2021. Testovanie bude z predmetov slovenský jazyk a matematika.

          • Výzva

          •  

            Milí rodičia a žiaci. Určite ste si všimli, že okolie našej školy sa mení a oblieka sa do nového šatu. Pribudli nové dreviny, rastliny, lavičky na oddych a vyvýšené záhony.  Je jar a mnohí z vás doma vysádzajú a sadia priesady. Chceli by sme vás poprosiť, či by ste neprispeli rastlinkou aj do našej záhrady, spoločnými silami sa naša záhrada stane rozkvitnutou oázou pokoja a oddychu, ktorú využijú vaše deti a pohladia oko každého okoloidúceho. Ďakujeme.

          • OZNAM

          •  Oznamujeme žiakom a rodičom, že dňa 17.05.2021 (pondelok), ročníky 5.,6.,a 7. nastupujú na  prezenčnú formu  vyučovania. Žiaci sa nemusia preukazovať testom, ale prinesú podpísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti od rodičov. 

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            zajtra 13.5.2021 sa opäť otvára prevádza školy pre prezenčné vyučovanie a to nasledovne:

            1. stupeň – prezenčné vyučovanie bez potreby preukázania sa negatívnym testom, žiaci prinesú podpísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.
            2. stupeň – 8. a 9. ročník prezenčné vyučovanie bez potreby preukázania sa negatívnym testom, žiaci prinesú podpísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            5., 6. a 7. ročník zostáva na dištančnom vzdelávaní.

            Žiaci, ktorí boli nahlásení na preventívne kloktacie testy sa ich nezúčastnia, nakoľko zo stany MŠVVaŠ SR  neboli do škôl testy expedované. 

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx

          • OZNAM

          • Základná škola v Snežnici po konzultácii s RÚVZ v Čadci, oznamujeme rodičom, že v prípade podozrenia na ochorenie Covid19 je možnosť požiadať o vykonanie RT PCR testovanie, ktoré sa odporúča pri objavení príznakov ochorenia, v prípade úzkeho kontaktu s pozitívnou osobou minimálne po 5 dňoch od tohto stretnutia. Využiť RP PCR testovanie môžete prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.korona.gov.sk. Prihlásiť sa na testovanie je v réžii rodičov, nie školy, pričom do formulára uvediete osobu s ktorou prišlo vaše dieťa do styku.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu výskytu  ochorenia Covid 19 v Základnej škole v Snežnici prechádza prezenčné vyučovanie dňa 29.04.2021 na dištančné vyučovanie po dobu nariadenej karantény 14 dní. Dištančné vzdelávanie je pre žiakov  povinné. Návrat k prezenčnému vyučovaniu je predpokladaný na 13.05.2021. Bližšie informácie poskytujú triedni učitelia. Žiaci sú z obedov automaticky odhlásení.

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • V dňoch 13. a 14. 4. 2021 sa žiaci 3. - 8. ročníka zučastnili online formy okresného kola 42.ročníka PYTAGORIÁDY.

            Úspešní riešitelia v jednotlivých kategóriách:

            P3 - Tobias Caltík, 3.ročník

            P4 - Noemi Mináriková, 4.ročník

            P5 - Martin Chrapčík, 5.ročník

            P6 - Ema Mičáková, 6.ročník

            P7 - Ema Zajacová, 7.ročník

            Srdečne blahoželáme.

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutie ministra školstva zo dňa 12. apríla 2021 s účinnosťou od 19.4.2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie žiakov 8. a 9. ročníka.

            Organizácia vyučovania od 19. apríla 2021

            Žiaci 1. stupňa sa učia prezenčne podľa platného rozvrhu a podmienok ako doteraz /jeden zákonný zástupca s negatívnym testom nie starším ako 7 dní, čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti/.

            Žiaci  8. a 9. ročníka všetci žiaci s podmienkou /jeden zákonný zástupca s negatívnym testom nie starším ako 7 dní, negatívny test žiaka/.

            Žiaci 5., 6. a 7. ročníka  sa naďalej učia dištančne, u triedneho učiteľa možnosť skupiny 5+1, všetci žiaci s podmienkou /jeden zákonný zástupca s negatívnym testom nie starším ako 7 dní, negatívny test žiaka/.

            Stravovanie v ŠJ:

            Všetkých žiakov II. stupňa, ktorí sa stravovali v ŠJ, sme na obedy prihlásili. Ak niekto z nich záujem o obedy nemá alebo do školy v niektorý deň nepríde, obedy si musí odhlásiť sám najneskôr do pondelka do 8:00 hod. telefonicky u vedúcej školskej jedálne alebo do 16.04.2021 do 14:00 hod. Bližšie info u triednej učiteľky.

            Testovanie kloktaním:

            Ďalšie kolo testovania kloktaním pre žiakov 2.stupňa, ktorí prejavili záujem o testovanie, bude v škole prebiehať 16.4.2021. Presnú hodinu a informácie získate u triednej učiteľky.  

            Žiak, ktorý prekonal ochorenie Covid 19 predloží potvrdenie od lekára.

          • OZNAM

          • Vzdelávanie v ZŠ s MŠ Snežnica 218  bude od  pondelka 12.4. 2021 v MŠ a ZŠ (1.stupeň ) v režime tak ako doteraz.

            Žiaci 2. stupňa sa naďalej vzdelávajú dištančne (z dôvodu čierneho okresu).

            Naďalej platí,  že do MŠ sa preukážu negatívnym testom 2 zákonní zástupcovia, do školy môže nastúpiť iba žiak, ktorého aspoň 1.zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti má negatívny test nie starší ako 7 dní. V prípade, že sa zmenili podmienky vykonávania práce v zamestnaní zákonného zástupcu je potrebné informovať triedneho učiteľa. V pondelok 12.4.2021 žiaci 1-4 .roč a MŠ prinesú vyhlásenie o bezinfekčnosti.  Akceptujú sa potvrdenia od lekára, sms a emaily poslané triednym učiteľom.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            Základná škola s materskou školou, Snežnica 218 oznamuje, že v období od 1. apríla 2021(štvrtok) do 6. apríla 2021 (utorok) bude prevádzka ZŠ s MŠ zatvorená z dôvodu veľkonočných prázdnin.

            Prevádzka materskej školy sa otvorí 6.4.2021 za podmienky preukázania negatívneho testu (k nahliadnutiu) oboch zákonných zástupcov a vyhlásenia o bezinfekčnosti dieťaťa.

            Prevádzka základnej školy sa otvorí 7.4.2021 pre žiakov I. stupňa za  podmienky preukázania negatívneho testu (k nahliadnutiu) jedného zákonného zástupcu a vyhlásenia o bezinfekčnosti žiaka. Žiaci II. stupňa z rozhodnutia MŠVVaŠ SR zostávajú na dištančnej forme do 11.4.2021

            (https://www.minedu.sk/data/att/19138.pdf)

            Oznamujeme rodičom, ktorí mali záujem o kloktacie testy, že sa ich podarilo objednať na 9.4.2021. O bližšom postupe testovania vás budeme priebežne informovať.

          • OZNAM

          • V súvislosti s opatreniami Vlády SR na zastavenie šírenia ochorenia COVID -19 a na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie, Obec Snežnica ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218, rozhodla s účinnosťou od 22.3.2021 do odvolania  o prerušení prevádzky základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne. 

            Toto rozhodnutie bolo vydané na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie v žilinskom kraji, ktorý je v čiernej fáze (IV. Stupeň varovania).  

          • POZVÁNKA NA ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA v šk. r. 2021/2022

          • Vážení rodičia,

             

            Základná škola s materskou školou, Snežnica 218 má stanovený termín pre zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022 na 8.4.2021 v čase od 13,00 do 17,00 hod. v priestoroch školy.

             

            Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu rodičia môžu využiť spôsoby zapísania dieťaťa (zatiaľ bez jeho prítomnosti) formou:

            ·elektronickej online prihlášky zverejnenej na webovom sídle ZŠ. Zákonný zástupca v prihláške uvedie meno, priezvisko dieťaťa, dátum narodenia,  rodné číslo, štátnu príslušnosť a národnosť, tiež meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu rodiča a kontaktné údaje od 1.4.2021 do 8.4.2021

            · osobne - ak nemá zákonný zástupca technicky možnosť podať elektronickú prihlášku, môže si v čase od 1. 4. do 7. 4. 2021 vyzdvihnúť prihlášku v papierovej podobe v škole alebo materskej škole a následne ju 8.4.2021 za zvýšených hygienických opatrení osobne  odovzdá

            Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu Vám dávame do pozornosti, že zápis do prvého ročníka sa bude zatiaľ organizovať bez osobnej prítomnosti detí. V prípade zlepšenia situácie budeme jednotlivo predvolávať zákonných zástupcov aj s dieťaťom k overeniu údajov na prihláške. K overeniu údajov následne zákonný zástupca prinesie k nahliadnutiu i svoj občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

             

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, najneskôr do 15.6.2021, kedy riaditeľka školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa do školy.

             

            Rovnako zákonní zástupcovia v prípade striedavej starostlivosti škole prinesú k nahliadnutiu  právoplatné súdne rozhodnutie o jej ustanovení. V prípade rozvedených rodičov zákonný zástupca škole prinesie k nahliadnutiu  právoplatné súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti.

             

            link na prihlášku