• Rozprávková noc

          • Dňa 3.6. 2022 prežili žiaci 1.stupňa na školskom dvore i v triede rozprávkovú noc plnú zábavných pohybových hier a aktivít. Hladošov na večeru potešila šunková bageta a rôzne dobrôtky, ktorými prispeli mnohí rodičia.

          • Výtvarná exkurzia v Žiline

          • Dňa 3.6.  2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili výstavy ikon, jedinečnej v Strednej Európe, výstav výtvarníkov Vincenta Hložníka a Lucie Marcucci. Expozície sa žiakom veľmi páčili a obohatili svoje vedomosti z výtvarného umenia. 

          • ENVIRO -VÝSTAVA

          • Dňa 30.05.2022 sa uskutočnila na našej škole výstava prác žiakov druhého stupňa. Žiaci využili pri tvorení odpadové materiály ako plasty, papier, lepenku, kartón, fólie , CD –čká a pod. Súčasťou výstavy bolo aj hlasovanie za najkrajšiu prácu.

            Výsledky hlasovania:

            1. Miesto: Mináriková Anna, Ema Púčková ,9. roč.(obraz s motýľmi)
            2. Miesto: žiaci 8. ročníka( drak z plastových fliaš)
            3. Miesto: Noemi Mináriková, 5. ročník(kávovar )

            Výhercom srdečne blahoželáme !

          • MDD

          • Dňa 1.júna sa žiaci piatej triedy zúčastnili dňa otvorených dverí na Obecnom úrade. Oboznámili sa s prácou pána starostu a ďalších zamestnancov úradu. Veľkým zážitkom bolo, že mohli prečítať oznam v obecnom rozhlase. Navštívili aj hasičskú zbrojnicu a dozvedeli sa viac o práci dobrovoľného hasičského zboru. A nechýbalo ani občerstvenie. 

          • Exkurzia

          • Dňa 18.5. 2022 sa žiaci šiesteho až deviateho ročníka záčastnili exkurzie. Navstívili hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste, kde si vypočuli prednášku o slnečnej sústave, prezreli priestory hvezdárne, pozorovali Slnko a návštívili záhradu hvezdárne. Po návšteve hvezdárne sa presunuli ko kaštieľa v Radoli. V kaštieli si vypočuli prednášku, prezreli si interiér a prebiehajúce výstavy. 

          • Exkurzia

          • Dňa 18.5.2022 sme boli 1. a 2. ročník na exkurzií v Kysuckom Novom Meste. Navštívili sme Mestskú knižnicu a Hasičský a záchranný zbor. Odniesli sme si nové informácie o knihách a spoznali sme náročnú prácu profesionálnych hasičov.

          • Exkurzia Kremnica a Banská Štiavnica

          • Dňa 27.4.2022 žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka navštívili špecializovanú numizmaticko-historickú expozíciu v Kremnici, ktorá predstavuje históriu a vývoj platobných prostriedkov na Slovensku od najstarších čias až po súčasné mince a bankovky, ako aj komplexné dejiny medailérstva, často prostredníctvom unikátnych exponátov. Ako súčasť expozície je predstavená história samotného mesta Kremnica, slávneho kremnického baníctva, hutníctva a jedinečnej mincovne, ktorá je nepretržite činná už takmer 700 rokov. Ďalej sme sa presunuli do Banského múzea v prírode v Banskej Štiavnici, ktoré už viac ako 45 rokov poskytuje návštevníkom jedinečný zážitok z prehliadky originálnych banských priestorov. Ako najstaršia a tematicky najrozsiahlejšia banícka expozícia na Slovensku ukazuje vývoj rudného baníctva v stredoeurópskom priestore od stredoveku do konca 20. storočia. Žiakov nadchla podzemná časť banského múzea, kde sme sfárali ako skutoční baníci do štôlne Bartolomej. Obliekli sme sa do plášťa, dostali prilbu, baterku a so sprievodcom sme vstúpili do podzemia, ako to robili v týchto priestoroch skutoční baníci.

          • Okresné kolo biologickej olympiády

          • Dňa 21.4.2022 sa v priestoroch ZŠ v Kysuckom Novom Meste konalo okresné kolo biologickej olympiády teoreticko-praktickej časti kategórie D. Naši dva žiaci Bianca Knotek (7.ročník) a Matúš Jesenský (6.ročník) sa stali úspešnými riešiteľmi. Bola to pre nich nová skúsenosť a veríme, že aj budúci školský rok bude pre nás takto úspešný a že aspoň malou troškou prispejeme do oblasti vedy a výskumu. Srdečne blahoželáme!

          • Bábky v podkroví

          • Dňa 25.4. 2022 boli žiaci 5. a 6. ročníka na exkurzii s názvom Bábky v podkroví, kde sa oboznámili s históriou najstaršieho bábkového divadla, ktoré pôsobilo v Žiline. Spoznali rôzne druhy bábok, s ktorými si pripravili krátke divadelné predstavenie. Exkurzia sa im veľmi páčila, priniesli si veľa zážitkov.

          • Poznaj svoju obec

          • Dňa 6.4.2022 sa žiaci piateho, šiesteho,siedmeho a ôsmeho ročníka zúčastnili súťaže Poznaj svoju obec. Súťaž sa konala v sále miestneho kultúrneho domu. Žiaci najskôr súťažili každý sám za seba a potom bola kolektívna súťaž. Ako kolektív zvíťazila piata trieda a celkovým víťazom sa stala žiačka ôsmej triedy Ema Zajacová, ktorá si odniesla aj víťazný pohár. Ďakujeme organizátorom za príjemne strávený čas a chutné občerstvenie a tešíme sa na ďalší ročník súťaže. 

          • CESTUJTE S NAMI

          • V rámci multikultúrnej výchovy sa dňa 30.03.2022  žiaci siedmeho až deviateho ročníka zúčastnili besedy s Ing. Vladimírom Běhálkom ,ktorý nám porozprával zážitky z cestovania. Tentokrát nám predstavil krajiny  - Amerika, Island, Rusko, Gruzínsko. Veľmi zaujímavé rozprávanie bolo obohatené množstvom fotografií. Spestrením bolo prezentovanie kostýmov rôznych kultúr, ktoré si pripravili žiaci deviateho ročníka.

          • Biologická olympiáda

          • Dňa 21.3.2022 sa žiaci šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili školského kola biologickej olympiády v kategórii D-teoreticko-praktická časť. Z úspešných riešiteľov  do okresného kola postúpili dvaja žiaci: Bianca Knotek a Matúš Jesenský. Srdečne blahoželáme a držíme palce na ceste za ďalším úspechom.

          • TVORIVÉ DIELNE

          • Milí žiaci a rodičia, dňa 8.4.2022 o 13.30 hodine, sa na našej škole uskutočnia tvorivé dielne, ktoré realizuje Združenie priateľov školy Snežnica v spolupráci so Základnou školou v Snežnici. Ak sa zúčastníte, môžete si vytvoriť spolu s nami veľkonočný venček alebo veľkonočného zajačika, poprípade výrobok podľa vlastnej fantázie.  Venček je z kartónu, ale ak by ste mali záujem, môžete si doniesť vlastný venček napríklad z polystyrénu alebo z prútia a dozdobíte si ho podľa vlastnej fantázie. Materiál na  dotvorenie zabezpečíme. Tešíme sa na vašu účasť. Záujem o tvorivé dielne poprosíme potvrdiť do 1.4.2022 u p. učiteľky Ziny Labudovej. Ďakujeme a tešíme sa na vás!

          • Deň vody

          • Dnes 22. marca žiaci 5.ročníka pripomenuli žiakom našej školy aká je pre nás všetkých voda dôležitá a hlavne to, že vodu musíme šetriť a zbytočne ňou neplytvať- lebo zdroje pitnej vody sú obmedzené. 

          • Informácie týkajúce sa členstva v OZ - Združenie priateľov školy Snežnica

          • Naše občianske Združenie priateľov školy Snežnica, je dobrovoľná organizácia, ktorá
            pracuje pri ZŠ v Snežnici. Je zameraná na rozvoj školy a zefektívnenie výchovno-vzdelávacieho
            procesu. Naším hlavným zdrojom príjmov je príspevok z 2% daní a finančná hotovosť 2 eurá ročne od
            členov združenia. Tieto finančné príspevky sú používané na základe rozhodnutia a schválenia členov
            združenia. Združenie má svoj výkonný výbor, ktorý zasadá minimálne jeden krát ročne. Svojim
            členstvom môžete aj vy prispieť k rozvoju vzdelávania vašich detí.
            K nahliadnutiu posielame stanovy nášho združenia a prihlášku. Tešíme sa na vašu účasť v združení
            a spoluprácu !

            Rodičia, ktorí sú členmi združenia nemusia členstvo opätovne potvrdzovať.

            Stanovy OZ Združenie priateľov školy Snežnica

            Združenie priateľov školy Snežnica - prihláška

            Viac info: https://zssneznica.edupage.org/percenta2/

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 1. 3. 2022 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Svoje recitačné umenie predviedlo 14 žiakov v príjemnom prostredí školskej knižnice. Vzhľadom na nižší počet súťažiacich sme kategórie spojili. Do okresného kola postúpili dvaja žiaci – A. Púčková – 4. roč., M. Chrapčík – 6. roč. Držíme im palce!

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch od 14. – 18. februára 2022 sa žiaci 6. a 7. ročníka našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku Snowparadise Veľká Rača. Kurzu sa zúčastnilo 22 žiakov pod vedením pani riaditeľky, p. učiteliek Hozákovej a Dobovej. Na svahu im s výcvikom pomáhali dve milé inštruktorky Sonička a Veronika. Žiaci sa naučili základným lyžiarskym zručnostiam, lepší lyžiari si zdokonaľovali svoje lyžiarske schopnosti. Musíme všetkých pochváliť za ich snahu a odvahu a slušné správanie. Veríme, že žiaci, ktorí absolvovali lyžiarsky výcvik, budú môcť uplatniť svoje lyžiarske zručnosti aj v budúcnosti. Prežili sme naozaj pekné (humorné) chvíle v dobrom kolektíve, a preto nás spomienky na lyžiarsky výcvik budú hriať ešte poriadne dlho.