• Biologická olympiáda

          • Dňa 12.1.2023 sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka školského kola biologickej olympiády v kategórii C - teoreticko-praktickej časti. Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme. Postupujúcim do okresného kola - Eme Zajacovej a Dávidovi Fechovi prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

          • Pytagoriáda

          • V dňoch 7. a 8. 12. 2022 sa konalo školské kolo Pytagoriády v kategóriách P3-P8 online formou. Okrem matematických vedomostí a zručností rozhodoval aj celkový čas, za ktorý žiaci dané úlohy vyriešili. Úspešnými riešiteľmi v kategórii P4 sú Mináriková Mária, Voštenák Daniel, Holtánová Nella, Belancová Terézia, v kategórii P7 Matúš Jesenský a v kategórii P8 Mičáková Ema, Škorvánek Šimon a Knotek Bianca. Úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a budeme držať palce v okresnom kole.

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Snežnica 218 oznamuje zákonným zástupcom, že od 1.1.2023 na základe VZN č. 5/2022 Obce Snežnica sa cena obedov zvyšuje pre  z 1,50€ na 2€ (celodenná strava), pre ZŠ I. st. z 1,20€ na 1,60€, II.st. z 1,28€ na 1,80€.

            Následne sa zvyšuje poplatok za ŠKD zo 7€ na 10€.

            Viď príloha VZN

            VZN od 1.1.2023

          • Vianočná besiedka

          • Stalo sa už tradíciou, že žiaci našej školy pod vedením pedagógov pripravili v tomto období nielen pre svojich rodičov a starých rodičov, ale i pre verejnosť podujatie s názvom „Vianočná besiedka“. Tento rok sa konala 13. decembra v Kultúrnom dome Snežnica. Pestrý program detí bol obohatený predajom vianočných dekorácií, ktoré sami vytvorili. Po predstavení sme sa stretli pri voňavom vianočnom punči. 

          • VIANOČNÁ BESIEDKA

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na Vianočnú besiedku, ktorá sa uskutoční dňa 13.12.2022  o 16.00 hod. v Kultúrnom dome v Snežnici .

            Besiedka bude spojená s predajom vianočných výrobkov, ktoré vytvorili deti. Vianočnú atmosféru Vám spríjemní vianočný punč.

            Tešíme sa na Vás!

          • Mikuláš a zdobenie medovníkov

          • Tradične ako každý rok 6.12. sme zdobili medovníky a uvítali Mikuláša s anjelom a čertom. Predvianočnú náladu nám spríjemnili koledy. Tento tvorivý deň sme si užili všetci, žiaci aj učitelia. Tešíme sa, ako si to o rok zopakujeme. 

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • V mene celej školy patrí veľké ĎAKUJEM každému kto sa zapojil do tohto jedinečného projektu, kto takto priniesol potešenie, radosť a úsmev pre všetkých obdarovaných - pre seniorov v domovoch sociálnych služieb. Ste skvelí a úžasní - naši žiaci a ich rodičia

          • Tvorivé dielne

          • Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom, ktorí sa dňa 30.11.2022 zúčastnili tvorivých dielní a tak pomohli vyrobiť výrobky, ktoré si dudete môcť zakúpiť dňa 13.12.2022 v rámci Vianočnej besiedky v kultúrnom dome v Snežnici. Podarilo sa vyrobiť veľmi pekné dekorácie a ozdoby, na ktoré sa môžete tešiť. Ďakujeme všetkým zúčastneným rodičom a členom združenia Rodičov a priateľov školy,  ktorí pomáhali pri organizácii akcie. Spolu sme prežili veľmi pekné a tvorivé popoludnie. 

          • Výsledky súťaže PODOBY JESENE

          • Súťaž bola určená pre žiakov druhého stupňa, hlasovalo sa pomocou ankety, ktorá bola zverejnená na Edu Page. Ďakujeme všetkým, ktorí sa ankety zúčastnili a zahlasovali za prácu, ktorá sa im najviac páčila. 

            1. miesto- Sofia Bajánková, 9. ročník

            2. miesto- Filip Cesnek, 7. ročník

            3. miesto- Nela Beňadiková, 5. ročník 

            Výhercom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým za účasť v súťaži. 

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          • Projekt "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" spája generácie ľudí po celom Slovensku a stáva sa milou vianočnou tradíciou. Cieľom je potešiť neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov, prípadne osamelo vo vlastnej domácnosti. Preto sme sa rozhodli aj my ako škola zapojiť do tohto projektu a vyrobiť (vyskladať) niekoľko krabíc spolu s vašimi deťmi priamo v škole. Pomôžte nám naplniť krabice od topánok tým, že pošlete po svojich deťoch nejakú malú drobnosť (viď. foto) do pondelka 5.12.2022. Bližšie info na oficiálnej stránke projektu: www. kolkolasky.sk

             

             

          • Vedecký piatok v školskom klube detí

          • Deti z ŠKD zažili dňa 18.11.2022 nevšedné popoludnie, ktoré nám pripravila pani učiteľka Mgr. Zuzana Hozáková v spolupráci s pánom astronómom Mgr. Marekom Husárikom, PhD z astronomického ústavu SAV v Tatranskej Lomnici. Zážitkovou formou sa deti oboznámili so základmi chémie a astronómie. Mali možnosť vidieť, okrem iného, čo dokáže suchý ľad a proces vzniku kométy. Ďakujeme, že sme mohli byť súčasťou tohto vedeckého popoludnia. Deti zo školského klubu.

          • SÚŤAŽ - PODOBY JESENE 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SÚŤAŽ - PODOBY JESENE 2022.

            V mesiaci október a november žiaci našej školy vytvorili práce do súťaže Podoby jesene, ktorú každoročne organizuje naša škola. Aj tento rok môžete o víťazovi rozhodnúť hlasovaním. Dajte hlas práci, ktorá sa vám najviac páči.

          • DOD SOŠ drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou

          • Dňa 18.11.2022 sme sa s deviatakmi zúčastnili DOD-SOŠ-drevárska v Krásne nad Kysucou. V škole nám ukázali učebne, dielne, v ktorej sme si vyrobili na technickej výchove vtáčiu búdku a zobrali do školy do školskej záhrady. A bola aj zábava-MM-aréna, kde sme sa zúčastnil imatrikulácii prvákov a jazdili sme na ľade na korčuliach. Bolo výborne.

          • Návšteva astronóma v našej škole

          • Dňa 18.11.2022 navštívil našu školu astronóm Mgr. Marek Husárik, PhD. z Astronomického ústavu SAV v Tatranskej Lomnici. Prezentáciami priblížil žiakom druhého stupňa zaujímavé fakty o slnečnej sústave a vyrobil model kométy zo suchého ľadu, ktorý nám darovala firma ICS ice cleaning systems z Považskej Bystrice. Keďže ľadu bolo dostatok, využili sme ho na ďalšie pokusy z chémie. Poobede sme pozvali aj deti z družiny, ktoré boli z pokusov veľmi unesené. Video hovorí za všetko...

          • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

          • Začiatkom novembra nás potešila skvelá správa – naši deviataci získali prvé miesto v okresnom kole súťaže Jazykový WocaBee šampionát 2022! V úvodnom kole celoslovenského šampionátu dosiahli naši žiaci skvelý výsledok – denný priemer až  393 bodov (tzv. WocaPoints) na jedného žiaka.Pre lepšiu predstavu – jedna správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok znamená zisk približne 2 body.

            Víťazstvo v okresnom kole je pre nás o to cennejšie, že celková účasť v štvrtom ročníku šampionátu dosiahla rekordný počet 47 735 žiakov a študentov z celého Slovenska.Spolu s počtom zapojených tried rastie aj kvalita šampionátu – na víťazstvo v každom kole je potrebné viac motivácie a úsilia.

            Súťaž Jazykový WocaBee šampionát prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.Súťaží sa v inovatívnej online aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee. V súťaži sa nehodnotia konkrétne vedomosti žiakov, ale usilovnosť v precvičovaní (a zároveň učení sa) novej slovnej zásoby.

            V okresnom kole naši žiaci získali titul Okresní šampióni. Každý žiak obdrží zároveň darček online kurz angličtiny alebo nemčiny v aplikácii pre samoukov LangBee pre seba alebo kamaráta, a p.uč Trebulova získava užitočnú publikáciu o zodpovednom využívaní technológií Spojení navždy – Ako nestratiť deti v digitálnej dobe od spoločnosti ESET.

            Víťazstvo v okresnom kole znamená zároveň postup do krajského kola,  ktoré prebieha od 2.11. do 9.11.2022.

            Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťouaž do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu.

            Najväčším víťazstvom pre všetkých je však radosť z učenia a zlepšenie jazykových vedomostí vďaka tejto súťaži.Stránka aplikácie: www.wocabee.app Stránka súťaže/šampionátu: www.wocabee.app/sutaz