• OZNAM

          • V súvislosti s opatreniami Vlády SR na zastavenie šírenia ochorenia COVID -19 a na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie, Obec Snežnica ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218, rozhodla s účinnosťou od 22.3.2021 do odvolania  o prerušení prevádzky základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne. 

            Toto rozhodnutie bolo vydané na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie v žilinskom kraji, ktorý je v čiernej fáze (IV. Stupeň varovania).  

          • POZVÁNKA NA ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA v šk. r. 2021/2022

          • Vážení rodičia,

             

            Základná škola s materskou školou, Snežnica 218 má stanovený termín pre zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022 na 8.4.2021 v čase od 13,00 do 17,00 hod. v priestoroch školy.

             

            Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu rodičia môžu využiť spôsoby zapísania dieťaťa (zatiaľ bez jeho prítomnosti) formou:

            ·elektronickej online prihlášky zverejnenej na webovom sídle ZŠ. Zákonný zástupca v prihláške uvedie meno, priezvisko dieťaťa, dátum narodenia,  rodné číslo, štátnu príslušnosť a národnosť, tiež meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu rodiča a kontaktné údaje od 1.4.2021 do 8.4.2021

            · osobne - ak nemá zákonný zástupca technicky možnosť podať elektronickú prihlášku, môže si v čase od 1. 4. do 7. 4. 2021 vyzdvihnúť prihlášku v papierovej podobe v škole alebo materskej škole a následne ju 8.4.2021 za zvýšených hygienických opatrení osobne  odovzdá

            Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu Vám dávame do pozornosti, že zápis do prvého ročníka sa bude zatiaľ organizovať bez osobnej prítomnosti detí. V prípade zlepšenia situácie budeme jednotlivo predvolávať zákonných zástupcov aj s dieťaťom k overeniu údajov na prihláške. K overeniu údajov následne zákonný zástupca prinesie k nahliadnutiu i svoj občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

             

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, najneskôr do 15.6.2021, kedy riaditeľka školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa do školy.

             

            Rovnako zákonní zástupcovia v prípade striedavej starostlivosti škole prinesú k nahliadnutiu  právoplatné súdne rozhodnutie o jej ustanovení. V prípade rozvedených rodičov zákonný zástupca škole prinesie k nahliadnutiu  právoplatné súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti.

             

            link na prihlášku

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že od pondelka 15.03.2021 vyučovanie bude prebiehať v režime ako doteraz. Prvý stupeň prezenčne, druhý stupeň dištančne. Pripomíname rodičom, že bude potrebné predložiť vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny test jedného z rodičov k nahliadnutiu.

            Zároveň prosíme rodičov, aby v prípade podozrenia na akékoľvek ochorenie dieťaťa, nechali dieťa doma. Tým sa zabráni šíreniu možnej nákazy a žiaci, ktorí sú v škole sa nevystavia možnému riziku ochorenia.

            cestne-vyhlasenie-od-08.03.2021.docx​​​​​​​

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            aktualizácia podmienok pre nástup detí/žiakov do školy od 8.3.2021 je nasledovná:

            Nakoľko MŠVVaŠ SR ešte nezverejnilo  potrebné tlačivá k preukázaniu sa o práci z pracoviska, ZŠ s MŠ  Snežnica 218 bude požadovať od jedného zákonného zástupcu „Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti dieťa“, ktoré je prílohou. (Kto nemá možnosť tlače, vyhlásenie je k dispozícii pri testovaní –ObU Snežnica alebo v pondelok pri vstupe do budovy školy. 

            K nahliadnutiu budeme požadovať kópiu potvrdenia o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo antigénového testu alebo potvrdenie o výnimke z testovania  a zároveň potvrdenie od zamestnávateľa.

            Uvedené podmienky sú pre deti MŠ a I. stupňa ZŠ.

            II. stupeň ZŠ zostáva na dištančnej forme vzdelávania.

            cestne-vyhlasenie-od-08.03.2021.docx​​​​​​​


          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na viaceré Vaše dotazy pre upresnenie podmienok pre vstup do školy uvádzame nasledovné informácie:

            Oznam, ktorý sme zverejnili na stránke s nástupom od 3.3. 2021 je v platnosti do 5.3. 2021. (MŠ, I. stupeň ZŠ a II. stupeň ZŠ (5+1)  je v rovnakej prevádzke ako v pondelok a v utorok). Zmena podmienok pre vstup do školy (Rozhodnutie ministra bolo zverejnené dnes po 16,00 hod. a je prílohou) je od 8.3.2021 (pondelka). Potvrdenie o práci z pracoviska, ktoré bude potrebné na preukázanie ešte stále MŠVVaŠ SR nezverejnilo.

            Prosíme preto rodičov, aby naďalej sledovali stránku školy, ktorá sa priebežne aktualizuje.

            Rozhodnutie_MSVVaS_SR_s_ucinnostou_od_8.3.2021.pdf

          • Nástup do školy od 3.3.2021

          • Oznamujeme zákonným zástupcom detí a žiakov ZŠ s MŠ Snežnica, že v platnosti naďalej ostáva podmienka pre nástup do ZŠ s MŠ , že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom/žiakom v spoločnej domácnosti musí predložiť „Vyhlásenie o bezinfekčnosti“ a  mať negatívny test k nahliadnutiu  nie starší ako 7 dní. Po starom zostáva aj možnosť vyučovania pre žiakov na druhom stupni základných škôl v skupinách 5+1.

            Možnosť prezenčnej výučby v materskej škole a v základnej škole bude zachovaná pre deti/žiakov rodičov, ktorí musia pracovať z pracoviska. Uvedené potvrdenie uverejníme na stránke školy hneď, ako bude  zverejnené na stránke MŠVVaŠ SR a toto tlačivo vám potvrdí zamestnávateľ a následne ho odovzdáte škole. .

            Poprosíme o sledovanie stránky školy pre prípadnú úpravu podmienok pretestovania (samotestovania), ktorú budeme aktualizovať.

          • Informácia pre rodičov

          • Vzhľadom na viaceré dotazy, upresňujeme informáciu, ohľadom stravovania žiakov. Žiaci, ktorí od 1.3.2021 čiže od pondelka, prídu na prezenčné vyučovanie si obed odoberú v jedálni. Žiaci, ktorí budú na dištančnej forme vzdelávania, nech sa nahlásia triednemu učiteľovi a obed si odoberú cez okienko v školskej jedáni. 

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že v pondelok dňa 01.03.2021 sa prezenčného  vyučovania zúčastnia žiaci prvého stupňa a aj žiaci druhého stupňa podľa pokynu triedneho učiteľa. Žiak druhého stupňa sa musí preukázať negatívnym testom, jeden z rodičov musí predložiť vyhlásenie o bezinfekčnosti a prefotený negatívny test nie starší ako 7 dní. Rodičia žiakov prvého stupňa sa preukážu vyhlásením o bezinfekčnosti a taktiež prefoteným negatívnym testom. Ďalej prosíme rodičov, aby monitorovali situáciu a všímali si oznamy na stránke školy, lebo na daný vývoj situácie sa môžu podmienky nástupu žiakov do školy meniť. Ďakujeme za porozumenie.

            Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-priloha_8a_up..docx​​​​​​​

        • ENTER pre školy 2020/21 –Digitálna generácia
          • ENTER pre školy 2020/21 –Digitálna generácia

          • To, ako bude vyzerať naša krajina o 20 rokov, záleží predovšetkým na novej smart generácii digitálne zručných ľudí, ktorí vyťažia z technológií maximum v prospech seba aj celej spoločnosti. Telekom totiž verí, že v budúcnsoti bude 9 z 10 zamestnaní vyžadovať digitálne zručnosti a až polovica pracovných pozícií, ktoré poznáme dnes, už nebudú o 20 rokov existovať. Preto treba podľa operátora začať s lepším prístupom k ich výučbe už teraz.

            To, že deti sú naša budúcnosť, nie je len prázdna fráza. Keď budú pripravené ony, bude pripravené aj Slovensko. Digitalizácia je tu a Slovensko je svedkami týchto zmien.

            V rámci projektu ENTER v spolupráci s Telekomom, SPy a Aj Ty v IT získala naša škola grant na obstaranie micro:bit setov. Vďaka tomu podporí a zlepší podmienky žiakov pre ich rozvoj inovatívnym a zážitkovým spôsobom. Grant prináša aj učiteľom ďalší nástroj, ktorý im pomôže na hodinách.

            Cieľom grantového programu je sprístupniť žiakom a žiačkam druhého stupňa základných škôl hravou, zaujímavou a  interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania prostredníctvom micro:bitov. Micro:bity môžu byť využité nielen na hodinách informatiky, ale aj na všetkých ostatných predmetoch, pretože ich využitie je veľmi praktické a variabilné. Micro:bit má okrem informatiky nájsť určité uplatnenie aj v rámci predmetov ako biológia, chémia, či geografia.

            Čo je to micro:bitJe to mikropočítač menší ako mobil. Ide o najjednoduchšie programovateľné teliesko na trhu a je vhodné aj pre úplných začiatočníkov. Dajú sa s ním vytvárať jednoduché hry, merať teplota, ovládať zvuk či svetelnosť iných zariadení. V roku 2016 ho vyvinula televízia BBC na podporu výučby programovania na hodinách informatiky vo Veľkej Británii. Až 90 % žiakov sa po projekte vyjadrilo, že naučiť sa programovať môže naozaj každý.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            od 22.2.2021 sa opäť pokračuje v prezenčnom vzdelávaní žiakov I. stupňa základnej školy a taktiež je v prevádzke i materská škola. II. stupeň základnej školy zostáva vo  forme dištančného vzdelávania

            Pre vstup dieťaťa/žiaka do školy bude potrebné preukázať sa negatívnym testom aspoň jedného zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka nie starším ako 7 dní. Negatívnym testom na COVID 19 sa preukážu aj všetci zamestnanci školy.

             Negatívny test bude potrebné preukázať formou čestného vyhlásenia, ktoré je uvedené v prílohe. 

            Zákonný zástupcovia môžu využiť bezplatné testovanie v budove Obecného úradu Snežnica v sobotu  20.2.2021  od 8,00 hod. do 20,00 hod.  (prestávka bude od 12:00 do 13:00 a od 16:30 do 17:00 hod. )

            Priloha_8a-Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti(1).docx​​​​​​​

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že v dňoch od 15.02. do  19.02. 2021 sú jarné prázdniny.

          • OZNAM

          • Pre upresnenie informácie pri vstupe žiaka do školy, oznamujeme rodičom, že negatívny test sa bude preukazovať bez kópie, iba formou čestného prehlásenia, ktoré je v prílohe pokynov pri návrate do školy na Edupage. 

          • Návrat do školy a testovanie zákonného zástupcu Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218

          •           

            Zo zverejnených informácií už viete, že od pondelka 8. februára 2021 sa otvára riadna činnosť materskej školy a prezenčné vyučovania na 1. stupni Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218.

            Pre vstup dieťaťa/žiaka do budovy je potrebné preukázať sa negatívnym testom aspoň jedného zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka, ktoré budeme od Vás vyžadovať od pondelka 8. februára 2021 pred vstupom do budovy. Negatívnym testom na COVID 19 sa preukážu aj všetci zamestnanci školy. Negatívny test bude potrebné preukázať formou čestného vyhlásenia, ktoré je uvedené v prílohe. 

            Zákonný zástupcovia a zamestnanci školy môžu využiť bezplatné testovanie v budove Obecného úradu Snežnica. Na odberovom mieste budú aj k dispozícii tlačivá čestného vyhlásenia pre zákonných zástupcov.

            Sobota 6.2.2021  od 8,00 hod. do 20,00 hod.  (prestávka bude od 12:00 do 13:00 a od 16:30 do 17:00 hod. )

            Priloha_8a-Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx

            10143_0203_navrat_do_skol.pdf​​​​​​​


                     

          • Vyučovanie od 1.2.2021 do 5.2.2021

          • Podľa zverejnených informácií z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR sa vyučovanie v prvom februárovom týždni od pondelka 1.2.2021 do piatka 5.2.2021 nemení a pokračuje dištančnou formou.

            Výpis hodnotenia za I. polrok šk.r. 2020/2021 majú rodičia k dispozícii v rodičovskom konte Edupage.

            Od 1.2.2021 bude materská škola naďalej otvorená len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

          • Vyhodnotenie súťaže Vianočná pohľadnica

          • 1. miesto- Sofia Bajánková, 7. ročník 

            2. miesto- Anna Mináriková, 8. ročník

            3. miesto- Cesneková Kristína, 8. ročník 

            Gratulujeme výhercom a ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže a do ankety. Výhercov čaká odmena v podobe výtvarných pomôcok, ktoré si vyzdvihnú po návrate do školy. Tešíme sa na Vaše ďalšie práce.

          • Informácia pre zákonných zástupcov

          •  

            Z dôvodu pretrvávajúcej epidemiologickej situácie ďalej ostáva v platnosti rozhodnutie ministra školstva          z 08. 01. 2021 a preto bude vyučovanie žiakov 1. aj 2. stupňa od 26. 01. 2021 naďalej prebiehať dištančnou formou výučby.

            Od 26. 1.2021 bude materská škola naďalej otvorená len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

             

          • Informácia pre rodičov

          •  

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Snežnica 218 informuje zákonných zástupcov žiakov ZŠ a detí MŠ, že do 18.1.2021 pokračuje dištančná forma vyučovania pre I. a II. stupeň ZŠ. Plánované testovanie 16.1.2021 pre zamestnancov školy  a jedného zákonného zástupcu prvého stupňa sa z dôvodu pokračovania dištančnej formy výučba neuskutoční.

            Od 18. 1.2021 do 22.1.2021 bude materská škola naďalej otvorená len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

          • Organizácia vyučovania od 11.1.2021

          •  

            Základná škola s materskou školou, Snežnica 218 na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 2020/18259:4-A1810 o trvaní prázdnin a následného usmernenia k návratu žiakov do škôl s účinnosťou od 11.1. 2021 obnoví školské vyučovanie nasledovne.

            Od 11.1. 2021 do 15.1. 2021 bude materská škola otvorená len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

             

            Od 18.1. 2021 budú otvorené materské školy, obnoví sa aj vyučovací proces pre prvý stupeň.  Pred týmto dátumom bude prebiehať testovanie zamestnancov školy a jedného zákonného zástupcu žiaka prvého stupňa dňa 16.1. 2021 od 15,00 do 18,00 hod. v budove ZŠ Snežnica.

            Zákonný zástupca, ktorý nebude súhlasiť s pretestovaním, môže z vyučovania ospravedlniť svoje dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe.

            Druhý stupeň základnej školy bude pokračovať vo vzdelávaní dištančne.

             

            Po ukončení lockdownu od 25.1. 2021 bude otvorená materská škola v štandardnom režime ako aj prvý stupeň základnej školy. Druhý stupeň základnej školy pri priaznivej epidemiologickej situácii prejde na prezenčnú formu vzdelávania. Pred týmto dátumom bude prebiehať testovanie zamestnancov školy, žiakov druhého stupňa a jedného zákonného zástupcu žiaka dňa 22.1. 2021 od 15,00 do 18,00 hod. v budove ZŠ Snežnica.

          • OZNAM

          • Vedenie základnej školy v Snežnici oznamuje rodičom, že zimné prázdniny pre žiakov prvého aj druhého stupňa začínajú 21.12.2020 a končia 10.01.2021. Žiaci prvého stupňa nastúpia na prezenčnú formu vzdelávania dňa 11.01.2021. Žiaci druhého stupňa budú včas informovaní o forme výučby, ktorú začnú taktiež 11.01.2021. Vzhľadom na neustále aktualizovanie správ, prosíme rodičov, aby sledovali oznamy zverejňované školou. Za porozumenie ďakujeme a prejeme príjemné prežitie vianočných sviatkov.